Acord entre Andorra i Catalunya per tractar animals ferits i poder retornar-los després al medi

El conveni permetrà que els exemplars que es trobin al Principat i que requereixin atenció puguin ser traslladats al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de la Generalitat

Treballadors d'un centre de recuperació de fauna alliberant un trencalós.
Treballadors d'un centre de recuperació de fauna alliberant un trencalós.

Andorra i Catalunya han tancat un conveni de col·laboració que ha de servir per intensificar la coordinació en l’àmbit mediambiental. El document ha de facilitar el treball conjunt per a la recuperació d’animals d’espècies de fauna salvatge autòctona protegida i amenaçada. Entre altres aspectes, permetrà el trasllat d’exemplars trobats al Principat cap a un centre especialitzat de la Generalitat.

Segons s’ha posat en relleu des del Govern, des de fa anys, el departament de Medi Ambient i Sostenibilitat andorrà i el català d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural han fomentat la recuperació dels animals salvatges per al posterior retorn al medi natural, a través de col·laboracions, fruit del bon veïnatge entre ambdós territoris. La voluntat del nou acord és establir les bases de la col·laboració de forma oficial. Ara cal que el conveni sigui signat per les dues parts.

A partir de llavors, un dels punts claus és que si es troba un exemplar ferit d’aquestes espècies a Andorra i requereix tractament específic, se’l podrà traslladar al Centre de recuperació de Fauna Salvatge a Catalunya. Amb aquest acord s’amplia la resposta que es pot donar actualment a aquest tipus d’animals, més enllà del centre que actualment ja disposa el Principat. Posteriorment, es treballarà perquè sigui alliberada novament al país.

Comentaris

Trending