El 80% del material netejat del riu Valira són tovalloletes

Els voluntaris treuen en només 400 metres des de la frontera, 460 quilos de rebuig, 130 de ferro, 30 de plàstic dur, cinc de domèstic, una capsa, una roda i una gran lona vermella

Tres voluntaris treuen una gran lona vermella del riu.
Tres voluntaris treuen una gran lona vermella del riu. PER UNA CATALUNYA NETA

El grup Per Una Catalunya Neta ha iniciat aquest dissabte un projecte de tres anys per netejar el riu Valira des del pas fronterer amb Andorra fins a l’aiguabarreig amb el riu Segre, a la Seu d’Urgell. Nou voluntaris han recollit en només 400 metres 460 quilos de rebuig, 130 de ferro, 30 de plàstic dur, cinc de domèstic, una capsa, una roda i una gran lona vermella.

Els participants han trobat molt més residus de ferro que no han pogut treure. El material recollit ha estat traslladat a una deixalleria. Els participants s'han trobat al poble d'Anserall. El col·lectiu està treballant activament a la zona de l'Alt Urgell.

Recentment van fer una acció al barri del Poble Sec, al municipi de Valls de Valira on van retirar reixes, testos i ferro. En total van ser 250 quilos de deixalles que es van reciclar en col·laboració amb la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet.

L'estiu passat van anar al pantà d'Oliana aprofitant el nivell tan baix d'aigua que era del 29%, gairebé a la meitat del que es trobava en les mateixes dates durant l’any 2021. La sequera va permetre retirar la brossa quees trobava amagada sota l’aigua de l’embassament.

 

 

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending