Mascaretes esgotades a la gran majoria de farmàcies

Els establiments consultats remarquen que ja no els queden les que va enviar Govern i que els seus proveïdors no els poden subministrar, fet que fa complicat complir l’exigència per sortir al carrer

-
-

Qui no tingui, ara mateix, mascareta, ho tindrà complicat per poder sortir aquest dijous al carrer amb una posada com a mesura de protecció davant el coronavirus. Perquè a les farmàcies del país, ara per ara, no en tenen. Almenys les consultades des d’Altaveu que, a més, adverteixen que la situació no es corregirà, si no canvia molt la cosa, els dies vinents. Els establiments han esgotat les que va subministrar el Govern i, per ara, els seus proveïdors habituals no estan en disposició de servir-ne més.

Portar mascareta serà una de les exigències que es posaran per poder les sortides al carrer que el Govern autoritza a partir d’aquest dijous. El problema és que, per ara, no sembla que tothom en tingui. Així ho testimonien les farmàcies, que posen en relleu, per un costat, que han esgotat en pocs dies les mil que des de l’executiu es van enviar a cadascuna i que, a la vegada, tenen encara llargues llistes de clients que les han demanat.

Alguns dels establiments van exhaurir de seguida el material enviat per Govern. Altres han trigat uns dies. La realitat, però, és que aquest dimecres, cap dels consultats en tenia. Tots, de fet, estaven a l’espera de rebre una nova partida promesa pel ministeri de Salut. Per ara, però, serà de 400 per farmàcia i per setmana. Poques, afirmen, donada la demana que tenen i que, admeten, es podria incrementar després de la confirmació de l’exigència de portar-la per aprofitar la possibilitat de sortir al carrer a passejar o, fins i tot, a fer exercici.

L'executiu anuncia que enviarà 400 mascaretes per setmana i farmàcia, xifra que moltes veuen insuficient

Són poques i, a més, per ara és l’única font de subministrament. Els establiments expliquen que els seus proveïdors habituals, per ara, no estan en disposició d’enviar més. En els millors dels casos, s’espera que avançada la setmana vinent algunes empreses ja els hi puguin fer arribar algunes.

Un altre problema és el fet que, si bé es va decretar que només es donés dues mascaretes per client, no és senzill controlar que algunes persones es facin amb moltes més de les que haurien de tenir. I és que, tot i que s’apunti a un llibre les dades de qui compra dues a una farmàcia, no hi ha connexió de les dades de tots els establiments. Per tant, una persona pot anar a diferents botigues i agafar dues a cadascuna d’elles. De fet, alguns dels comerços consultat tenen clar que això està passant.

Tot fa pensar, doncs, que, com a mínim en un termini curt de temps, serà difícil complir amb l’exigència de sortir amb mascareta al carrer. Només ho podrà fer qui ja en disposi. Si algú n’ha d’aconseguir ara, tot apunta que serà un objectiu extremadament complicat.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending