Martí treu ferro a l'activitat de Cinca a Orfund i diu que no pensa fer canvis al Govern

Comentaris

Martí treu ferro a l\'activitat de Cinca a Orfund i diu que no pensa fer canvis al Govern
Martí treu ferro a l\'activitat de Cinca a Orfund i diu que no pensa fer canvis al Govern

El cap de Govern, Toni Martí, ha afirmat aquest dilluns que “no té pensada cap classe de remodelació i no veig perquè hauria de remodelar res”. Martí ha tret ferro a les informacions que vinculen el ministre de Finances, Jordi Cinca, tant als ‘diamants de sang’ com al tràfic d’armes en països africans. El màxim responsable de l’executiu l’únic que ha admès és que el que està apareixent a la premsa “no és agradable”. Però que són les informacions aparegudes les que ratllen “la indecència”, no l’activitat que hauria desenvolupat el responsable ministerial durant la seva etapa com a executiu del Grup Orfund.

No és la primera vegada que Martí fa el cor fort i allarga els moviments de peces per dur-los a terme posteriorment i diluir-ne l’efecte. Diverses fonts han assegurat que dins del Govern hi ha molta preocupació per l’impacte que estan tenint les informacions vinculades a Cinca, que podrien condicionar, en negatiu, el procés d’obertura econòmica, especialment en relació a Espanya. L’executiu es mira de mantenir unit (una de les frases més repetides és “pobre Jordi”) tot i que a alguns dels seus integrants no els fa gens de gràcia els vincles que van apareixent del titular de Finances. Noms com Charles Taylor, Sekou Fofana, Leonid Minin, Fernando Fernández Robleda (aquests dos darrers via la societat Exotic Tropic Timber Enterprises), Rafael Priego Cantillo o Manuel Terrén Parcerisas no gaudeixen de la millor reputació possible.

Però Martí tira pel dret perquè “nosaltres ens dediquem a l’essencial, que és a treballar per a Andorra” i no a llegir “allò que s’amaga sota interessos que no van a favor per a Andorra”. El cap de Govern, tornant a erigir-se en jutge del que és bo i el que és dolent per al país, ha garantit  que no remodela “sota opinions de blogs”, en clara al·lusió a l’Altaveu, l’únic vehicle informatiu que s’ha fet ressò de les informacions aparegudes a El Confidencial, Crónica Global o la Sexta i, també, al diari Segre més recentment. I que ha explicat que canvis ministerials planen sobre Prat de la Creu malgrat que ja es deixava clar en aquell mateix article que fonts properes al Govern ho negaven. 

Martí, tal com recull l’agència ANA, ha fet aquestes manifestacions durant la celebració del Dia dels Agents de Circulació. I per fer front a “la indecència” que suposen a parer seu les informacions vinculades a l’activitat d’Orfund ha apel·lat a la “clarividència que han de tenir els andorrans” davant de la situació. Fonts properes a l’executiu han assegurat que Cinca està “molt afectat” per tot el que ha transcendit i que difícilment podria resistir que apareguessin gaires més dades sobre la seva activitat. Altres fonts han remarcat que el fet que el cap de Govern hagi afirmat que no pensa dur a terme cap remodelació no salva que el ministre de Finances no acabi renunciant al càrrec.

Comentaris

Trending