Martí manté activa la recerca de ministre 'per combatre' els funcionaris

Comentaris

Martí manté activa la recerca de ministre \'per combatre\' els funcionaris
Martí manté activa la recerca de ministre \'per combatre\' els funcionaris

Un mes després de la dimissió de Jordi Alcobé com a ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Toni Martí busca que buscarà. El cap de Govern no troba qui accepti entrar al gabinet ministerial. Però el líder demòcrata té clar que hi haurà incorporació. Sense pressa però potser sí que amb pausa. Si s’ha de fer cas, que no sempre és una missió fàcil, al que ha afirmat aquest dilluns el màxim responsable de l’executiu durant la posada de la primera pedra de la futura seu de la Justícia, Martí busca qui pugui dirigir la reforma de la Funció Pública. I aquesta cartera “no s’ha ofert a moltes persones”.

Que s’hagi sabut fins ara, obertament hi ha dues persones a qui formalment se’ls ha demanat d’encapçalar el departament d’Administració Pública que tindrà com a missió especial posar fil a l’agulla en aquells canvis de fons que afectaran els funcionaris. La secretària d’Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudí; i el director del departament de gestió de persones de Vall Banc, Marc Cornella, han declinat l’oferiment. El cap de Govern afirma que per a dirigir la reforma de la Funció Pública busca un perfil concret, adequat. I que no mira el carnet o l’afiliació política del candidat. Tan hi fa que “hagi votat o no a DA”. En tot cas, Cornella va ser fins a principi del 2013 militant del Partit Socialdemòcrata (PS). De fet, va ser el secretari d’organització de la formació i candidat a cònsol de la capital en les comunals del 2011.

“Hi haurà ministre”, ha assegurat Martí després de venir a dir que no fa propostes a tort i a dret, malgrat que mitja dotzena de noms ‘tocats’ hi són. Després d’afirmar, el dissabte que va escenificar l’acceptació de la renúncia d’Alcobé, que en un parell de setmanes tindria refet el gabinet ministerial, ara el cap de Govern ja no posa cap mena de data perquè, diu, no hi ha cap mena d’urgència. Ha recordat Martí que tant la reforma de la Funció Pública com la simplificació burocràtica de l’administració són dos projectes que ja caminen. Que ja “estan en marxa”.

Nova seu judicial per al curs 2019-2020

Martí ha fet aquestes explicacions durant la posada de la primera pedra de la seu de la Justícia. El nou palau judicial difícilment serà inaugurat per l’actual cap de Govern. La previsió és que les obres, a la zona de Prat del Rull, durin trenta mesos. És dir, dos anys i mig. Amb tot, i anant bé, això situa la finalització dels treballs, que tenen un cost previst de 18,6 milions d’euros, a mitjan 2019. Sempre es pot forçar la màquina, és clar, perquè si la legislatura acaba transcorrent amb normalitat es pugui fer un acte semielectoral. Però això ara no toca. El cas és que l’Any judicial 2019-2020 el nou equipament hauria d’entrar en funcionament.

I així es farà “justícia amb la Justícia” com ha remarcat el màxim responsable governamental. Martí ha enfonsat la primera pedra simbòlica al costat del ministre d’Interior i Justícia, Xavier Espot; del titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres; i del president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, que ha destacat el fet que la nova instal·lació permetrà dignificar la feina dels professionals de la Justícia. Espot, batlle en excedència, ha ressaltat, justament, el fet que el personal del món judicial no disposen encara avui d’una seu pròpia “adaptada a les necessitats”. Per al ministre la jornada ha estat “emotiva”.

El nou equipament, dissenyat per Pere Espuga, també autor del nou Consell General, que té grans similituds amb la futura seu judicial, ocuparà una superfície d’uns 15.000 metres quadrats amb sis plantes sobre el sòl i dues de soterrànies. En un espai molt diferent a l’actual, en uns locals obsolets i de lloguer que estaven pensats per a ocupar oficines i locals comercials a l’avinguda Tarragona, a l’edifici de les Columnes. El futur palau judicial ha d’acollir tots els serveis relacionats amb el món jurisdiccional.

Amb informació de l'Agència de Notícies d'Andorra (ANA) / Fotografia: M. F. / ANA

Comentaris

Trending