Martí deixa entreveure que pensa en avançar les eleccions en confirmar Alcobé

Comentaris

Martí deixa entreveure que pensa en avançar les eleccions en confirmar Alcobé
Martí deixa entreveure que pensa en avançar les eleccions en confirmar Alcobé

El cap de Govern, Toni Martí, ha donat per fet que mantindrà a l gabinet ministerial el titular d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé. Alhora ha reconegut que hi ha dies que pensa en un avançament electoral. Fins i tot ha admès que dissoldria el parlament si tingués clar que “ningú no es plegarà als interessos d’uns quants”. Martí ha convidat aquells que tinguin dubtes sobre el Govern o algun dels seus integrants a acudir a la fiscalia.

Alcobé va posar el seu càrrec a disposició de Martí aquest dijous. Ho va fer de paraula. I aquest divendres li ha tramès la carta en què mantenia la mateixa voluntat. El cap de l’executiu ha assegurat que encara no ha tingut temps de llegir la missiva. Però de les seves paraules, plenes de victimisme, se’n desprèn que confirmarà, encara que sigui implícitament, el titular d’Administració Pública en el seu càrrec. El cap de Govern i diversos integrants del gabinet ministerial han mantingut aquest divendres una trobada amb tots els cònsols del Principat.

Els mandataris comunals havien de tractar diversos temes pendents amb l’administració central. En funció de l’evolució de la trobada i de les qüestions a tractar han anat apareixent els comandaments ministerials. Els cònsols, formalment i durant la reunió, no haurien denotat res especialment nou en relació a l’actitud dels ministres. Això sí, molt cansament.

Ha estat justament mentre s’acabava de fer la reunió amb els cònsols que Martí ha donat explicacions sobre Alcobé. El màxim responsable de l’executiu ha explicat que la setmana que ve hi ha "unes quantes reunions previstes i en totes elles hi seran cadascun dels ministres, sota pressió i amb insinuacions, que cada vegada en seran més". El cap de Govern ha manifestat que els membres del gabinet ministerial han d'assumir les seves responsabilitats i ha demanat que pugui "tornar a la raonabilitat dins el debat polític del país” i que qui tingui proves d’alguna irregularitat del Govern acudeixi a la fiscalia i no desgasti per desgastar.

Martí ha lamentat totes les informacions i "insinuacions" que han anat sortint darrerament i ha destacat que fins i tot hi ha comentaris sobre el fet que es farà "caure el Govern”. Ha destacat que li saben greu ja que veu que "els ministres pateixen i les seves famílies pateixen" i ha admès que hi ha dies que pensa en avançar les eleccions, pas que donaria si realment sabés que "ningú no es plegarà als interessos d'uns quants". També ha lamentat que cada dia hagin de "sortir a donar explicacions" i ha afegit, fins i tot, que si el problema és el Govern, "demà mateix" ell plegaria si sabés, però, que les persones que han de prendre el relleu "defensen l'interès general". "Si el Govern està fet de tan males persones que es vagi a la fiscalia", ha afirmat amb una cara barreja d’ironia, pena i contrarietat.

Martí ha defensat que el Govern continuarà assumint les seves responsabilitats i s'ha referit a les feina que queda per fer, com per exemple la reforma de l'administració que correspon precisament al ministre Alcobé. D'aquesta manera, ha apel·lat a tornar a la "normalitat", a la "raonabilitat política dins el debat polític del país" i ha arribat a demanar-se que si tothom defensa "l'interès general, si pararà aquesta campanya?".

Imatge: Andorra TV

Comentaris

Trending