Martí confirma en el càrrec el secretari general de Govern, que s'inhibirà de tots els afers lligats al 'cas BPA'

Comentaris

Martí confirma en el càrrec el secretari general de Govern, que s\'inhibirà de tots els afers lligats al \'cas BPA\'
Martí confirma en el càrrec el secretari general de Govern, que s\'inhibirà de tots els afers lligats al \'cas BPA\'

El secretari general de Govern, Jordi Casadevall, continuarà en el càrrec. Abans de marxar cap a Rio de Janeiro per donar suport a la delegació andorrana que participarà als Jocs Olímpics, el cap de l’executiu, Toni Martí, ha firmat una carta en què ratifica en el càrrec Casadevall. Això sí, s’inhibirà de tots aquells afers que tinguin a veure amb el denominat ‘cas BPA’.

Jordi Casadevall va posar aquest dimarts el càrrec a disposició del cap de Govern arran del fet que familiars seus han assumit una part de la defensa dels accionistes majoritaris de BPA. Segons un comunicat emès pel Govern, Martí ha reafirmat la seva confiança i ha agraït a Casadevall la lleialtat i honestedat demostrades al llarg dels últims dies. Així li ho fa constar en una carta que li ha enviat.

Tots dos han acordat que Casadevall –en tant que màxim responsable del gabinet jurídic- s’inhibeixi de tot el relatiu a les causes judicials obertes en l’afer BPA. Martí ha volgut deixar clar que aquesta decisió no implica una manca de confiança en el secretari general, sinó que s’adopta per preservar la bona imatge i el bon nom del gabinet jurídic del Govern. 

En les sengles cartes enviades ahir i avui, tant Casadevall com Martí haurien reafirmat, segons la comunicació oficial governamental, la seva convicció a favor del projecte polític que l’executiu ha defensat i implementat al llarg dels últims cinc anys.

Malgrat que inicialment Martí pretenia donar una resposta a Casadevall la setmana que ve en retornar del Brasil, el cap de Govern ha preferit tallar de rel un afer que amenaçava d’enverinar-se. I que començava a generar neguit i tensió dins mateix de les files demòcrates. També hi havia el dubte de com podria afectar la situació al president del Consell Superior de la Justícia, un Enric Casadevall que és el pare del secretari general del Govern.

Comentaris

Trending