Martí, Cinca i Saboya defensen l'actuació de Govern i poca cosa més a la 'comissió BPA'

Comentaris

Martí, Cinca i Saboya defensen l\'actuació de Govern i poca cosa més a la \'comissió BPA\'
Martí, Cinca i Saboya defensen l\'actuació de Govern i poca cosa més a la \'comissió BPA\'

El cap de Govern, Toni Martí, acompanyat del ministre de Finances, Jordi Cinca, i el titular d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, els tres homes que més protagonisme van assumir durant l'esclat de la crisi de Banca Privada d'Andorra (BPA) tot dirigint un Govern en funcions, han comparegut avui davant la comissió legislativa especial per a la vigilància i l'estabilitat del sistema financer. Tots tres s'han dedicat, fonamentalment, a defensar l'actuació duta a terme per l'executiu i a assegurar que els passos que s'han anat donant eren els únics que es podien fer una vegada l'agència depenent del departament del Tresor nord-americà que combat el rentat de diner (FinCEN) va emetre la nota que va emetre contra BPA.

Martí, Cinca i Saboya han estat més de tres hores davant els parlamentaris. I segons diverses fonts, no hi hauria hagut cap novetat transcendental. Els tres polítics han garantit que no van saber res de les intencions de les autoritats americanes fins pocs dies abans que es fes pública la 'Notice of Findings'. I que en el moment que se'ls va anticipar que hi hauria aquella comunicació es van posar les mesures que es van creure escaients per evitar el risc sistemàtic, el contagi. El cap de Govern i els dos ministres han donat algunes pinzellades sobre la investigació que s'està duent a terme i sobre l'actuació d'altres organismes administratius. Però ho haurien fet molt genèricament recordant que són, autoritats judicials i administratives, independents en les seves funcions.

La informació que sortirà de la comissió, però, anirà en comptagotes. Les reunions són a porta tancada i, suposadament, el contingut de les mateixes és confidencial, com es va encarregar de recordar per carta fa uns dies el cap de Govern al síndic general, Vicenç Mateu, al qual se'l va instar a prendre les mesures oportunes perquè la informació que es facilita a la comissió no sigui usada més enllà del treball de dit ens parlamentari, que presideixen el demòcrata Ladislau Baró i el liberal Josep Pintat. A la compareixença d'aquest matí hi han anat un bon reguitzell de parlamentaris, especialment de DA.

Imatges: Andorra Televisió

Comentaris

Trending