Martí anuncia una subvenció ‘electoral’ de caràcter fixe i anual per a la gent gran

El cap de Govern, com a ministre d’Afers Socials, espera tancar abans de plegar un conveni amb la federació que deixa Simó Duró i agafa Fèlix Zapatero, home de confiança de DA

Simó Duró a l'esquerra mentre Fèlix Zapatero i Toni Martí conversen, a l'extrem dret.
Simó Duró a l'esquerra mentre Fèlix Zapatero i Toni Martí conversen, a l'extrem dret.
El cap de Govern, Toni Martí, en les seves funcions de ministre d’Afers Socials, ha anunciat “s’està treballant en tancar el conveni amb la Federació de la Gent Gran perquè aquesta pugui gaudir d’una aportació fixa de recursos del Govern”. L’anunci l’ha fet el màxim responsable de l’executiu en la seva intervenció en el marc de l’assemblea extraordinària del col·lectiu que aglutina les diverses associacions de gent gran del Principat. Entre altres coses, la trobada ha servit per fer el relleu en la presidència de l’entitat. Surt Simó Duró i entra Fèlix Zapatero.

El recanvi és d’allò més significatiu. Duró, mestre jubilat amb un pòsit polític molt important s’ha mostrat molt activista durant tot el seu mandat i crític amb els postulats de Govern. De fet, encara avui ha aprofitat per reclamar que la pensió mínima s’ha de situar en 1.200 euros, i que si els governants es despisten gaire més haurà de ser ja de 1.500. De la seva banda, Zapatero és una persona de l’entorn demòcrata. Lligat a la CASS durant bona part de la seva trajectòria professional, Martí ja el va situar juntament amb Pilar Cortadella en una candidatura per entrar com a representants dels pensionistes a la Seguretat Social. Ara ‘controlarà’ la federació de la gent gran que tot fa pensar que tindrà una assignació anual fixa.

Una mena de subvenció que Martí, que ha parlat de “col·laboració”, vol intentar aclarir “properament abans del final del meu mandat”, per tant amb una connotació electoralista d’allò més evident. El cap de Govern en funcions ha centrat el seu discurs en destacar els avenços en polítiques destinades a la millora de la qualitat de vida de la gent gran. Toni Martí ha destacat diversos plans, programes, iniciatives i acords que s’han dut a terme els darrers anys. I ha posat de relleu de forma molt destacada que amb el fins fa poc ministre i ara candidat demòcrata, Xavier Espot, al capdavant del departament d’Afers Socials s’ha donat un impuls molt gran a les polítiques destinades a la gent gran.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending