Marsol pilotarà en primera persona la relació amb els funcionaris del comú de la capital

Comentaris

Marsol pilotarà en primera persona la relació amb els funcionaris del comú de la capital
Marsol pilotarà en primera persona la relació amb els funcionaris del comú de la capital

La nova cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, pilotarà en primera persona la relació amb els funcionaris del comú de la capital. La majoria demòcrata ja s’ha repartit les responsabilitats en el sí de l’equip de govern de la corporació. El cartipàs comunal definitiu s’ha d’aprovar dimecres. La relació amb els treballadors, en qualsevol empresa, sempre és clau. Amb els funcionaris i amb temes candents sobre la taula encara més. Marsol es reserva per a ella tot allò que té a veure amb l’organització de l’administració local. De fet, tant per la seva etapa com a secretària general del mateix comú com durant els anys que va ser ministra de la Presidència, l’ara cònsol ja va tenir una notable relació amb l’organització dels recursos humans d’una administració.

Una de les primeres coses que haurà de resoldre Marsol i el seu equip, o sobre la qual s’haurà de pronunciar. és el compliment de la sentència ferma que considerava que el comú no havia actuat bé en la rebaixa que va fer, el 2009, en les ‘notes’ que donen peu a l’establiment del complement sobre la gestió de l’acompliment. En la recta final del mandat passat, el llavors cònsol, Jordi Minguillón, va decidir complir la resolució judicial a partir d’una interpretació jurídica que, al cap i a la fi, no suposava ni un euro més per al comú. Durant la campanya electoral, en un acte organitzat pel sindicat de personal del comú, es van palesar les crítiques del personal a la decisió adoptada per Minguillón. També va quedar clar que la interpretació inicial que feia la llavors candidata Marsol de la sentència que donava raó als empleats públics diferia, molt, de la decisió aplicada.

Marsol liderarà el comú en la seva globalitat. Des del punt de vista tècnic i organitzatiu tindrà com a mà dreta el jurista Jordi Puy, fins a final d’any secretari general adjunt del Consell General i que dimecres assumirà formalment el càrrec de secretari general del comú. Cal encara definir el nom de la persona que ocuparà un altre lloc clau en l’engranatge de la corporació: la intervenció. La fins ara responsable d’aquesta àrea, Iolanda Pastó, de l’entorn de Cd’I i Rosa Ferrer, no repetirà en les funcions. L’equip de govern, cònsol major a banda, dividirà la seva feina en set grans comissions. La divisió està clara. La denominació exacta de les conselleries encara no del tot.

El cònsol menor, Marc Pons, es farà càrrec d’aquelles qüestions relatives a Cultura, Esports, Joventut i Participació Ciutadana. La consellera major, Mònica Codina, es responsabilitzarà d’aspectes relacionats amb la promoció econòmica i el comerç; mentre que el conseller menor, Miquel Canturri, serà el principal responsable de Circulació i Serveis Públics. La consellera de Finances del mandat passat, Maika Nin, mantindrà la mateixa responsabilitat sobre els comptes comunals i hi afegirà qüestions lligades al departament d’informàtica. David Astrié es farà càrrec de les àrees d’higiene, medi ambient i la política relacionada a la implementació de les noves tecnologies. Ester Vilarrubla serà l’encarregada de tractar qüestions relacionades amb l’atenció social i, finalment, Josep Antoni Cortés liderarà la comissió relativa a l’urbanisme.

Comentaris

Trending