Malestar entre afiliats al sindicat dels docents perquè l’executiva obvia fer una aportació solidària

La junta del SEP demana “paciència i perspectiva” i assegura que està treballant amb Afers Socials, Càritas i “altres grups”, analitzant possibles ajudes

-
-
Al Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) hi ha cert rebombori. Una part dels afiliats haurien demanat de consensuar una aportació al fons solidari organitzat pel Govern per contribuir a la compra del material sanitari. L’executiva anava allargant la resposta. I quan aquesta ha arribat en forma de carta enviada telemàticament, el posicionament de la direcció del sindicat no hauria deixat indiferent segons les fonts consultades. El comitè executiu encapçalat per Anna Mundó demana “paciència i perspectiva” i no voler córrer a fer aportacions perquè “el pitjor està per venir”. I perquè “el SEP està, juntament amb el departament d’Afers Socials, Càritas, i altres grups, veient les possibles vies d’ajuda”.

Les fonts consultades consideren que no es tasca d’un sindicat fer d’organització caritativa. I que no té res a veure intentar ajudar els afiliats amb fer l’aportació al fons. “En aquests moments, potser sembla que hi ha un sentiment de pressa per afegir-se a l’onada de donatius que promocionen des de les rodes de premsa, però, des del SEP, creiem que hi ha altres maneres d’ajudar”, es remarca en la carta alhora que s’expliquen les reunions que s’estan fent amb els responsables de l’administració en relació amb els canvis legislatius que s’estan preparant, molts d’ells en relació amb la crisi del coronavirus. 

“Aquesta pandèmia deixarà unes conseqüències socials i econòmiques difícils de superar, a part de les sanitàries. Aquest mes de març l’hem pogut ‘salvar’ amb quasi normalitat (no per a tothom) a nivell professional però amb les decisions que està prenent Govern, a partir d’ara, segurament, ja no serà més així”, s’explica en la missiva, en què s’hi afegeix que s’estan fent les gestions corresponents amb el ministeri d’Educació per assegurar que “als alumnes més desafavorits tenen tot el que necessiten per poder passar aquests dies a casa amb dignitat (en aquest punt, us podem dir que no estem d’acord amb les mesures preses i treballem per ampliar l’ajuda que estan rebent), i transmeten els dubtes que van sorgint a dins del col·lectiu per tal de poder donar resposta”.

Després de demanar paciència i no voler córrer, en la carta enviada als afiliats s’hi exposa que “el SEP, altres sindicats i altres partits polítics estan intentant que Govern mobilitzi una sèrie de diners que tenen reservats per altres qüestions que pensem que ara no són tan rellevants donada la situació d’emergència que estem vivint. A més, més endavant, quan realment hi haurà col·lectius afectats de ple en la crisi i puguem donar un cop de mà directe a aquells que més ho necessiten”. Aquest posicionament ha sorprès moltíssim una part important dels afiliats, segons que ha constatat l’Altaveu.

Més enllà que, com a mínim, es tenen molts dubtes sobre el ‘rol d’ONG’ que sembla atribuir-se el comitè executiu del SEP, segons els afiliats consultats, els mateixos asseguren que no té res a veure una cosa amb l’altra. I que es podria organitzar una mena d’acapte entre els professionals de la docència per fer una donació conjunta des d’aquest sector professional, més enllà que s’impulsava una donació des del sindicat que el comitè executiu ara per ara ha frenat.

Documents

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending