Malestar en el món educatiu per com està funcionant el procés per fer fixes ajudants de mestre

Comentaris

Malestar en el món educatiu per com està funcionant el procés per fer fixes ajudants de mestre
Malestar en el món educatiu per com està funcionant el procés per fer fixes ajudants de mestre

El procés per fer fixes col·laboradors d’educació eventuals -és a dir, allò que normalment es coneix com a ajudants de mestre i que fins ara no tenen plaça fixa de funcionari o agent de l’administració- està generant una decepció i un malestar evident en el sector educatiu. A final de l’any passat, el Govern va anunciar la convocatòria, per a inicis d’aquest 2017, de vint places. El concurs efectivament es va posar en marxa quan tocava, quan s’havia dit, però el disseny de l’edicte ha fet que hores d’ara ja s’hagin adjudicat pràcticament la meitat dels llocs de treball i que cap d’ells s’hagi assignat a professionals de la col·laboració educativa.

La situació, malgrat que presumible per com s’havia elaborat l’edicte segons les fonts consultades -els primers que podien optar a la plaça fixa de col·laborador eventual eren treballadors públics que ja tinguessin plaça en altres departaments-, ha caigut com una galleda d’aigua freda entre els ajudants de mestre eventuals. Segons els consultats, serien nou les places que ja s’haurien assignat, la majoria d’elles a persones que fins ara estarien prestant servei al ministeri d’Interior, al servei de policia malgrat que en tasques d’administració. Segons les fonts, cap d’aquests primers llocs de treball no s’han adjudicat a col·laboradors educatius, a persones amb experiència en el tractament d’infants en l’entorn escolar.

El concurs convocat a Educació no és el primer que està generant malestar. O que, com a mínim, no respon a les expectatives de les persones que, en la seva majoria, esperaven els edictes des de feia anys. Fonts consultades han assegurat que en diversos concurs s’estan detectant, a més a més, errors dels experts en Funció Pública a l’hora de redactar les bases de les convocatòries.

Comentaris

Trending