Malestar al funcionariat pels 'ascensos' que s'han promogut al ministeri d'Alcobé

Comentaris

Malestar al funcionariat pels \'ascensos\' que s\'han promogut al ministeri d\'Alcobé
Malestar al funcionariat pels \'ascensos\' que s\'han promogut al ministeri d\'Alcobé

Els ‘ascensos’ interns que estaria promovent el ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, estan causant indignació entre el funcionariat. Fonts de l’administració han assegurat que hi ha malestar pel fet que just quan s’ha de començar a plantejar la reforma de la Funció Pública, hi ha diversos funcionaris als quals se’ls ha reconegut per via del complement de responsabilitat afegida (CRA) una millora de categoria laboral, encara que temporal, i, en conseqüència, també percebran un increment salarial. Els ‘ascensos’ que han transcendit fins ara estarien tots vinculats al departament d’informàtica de Govern, que depèn del ministeri que dirigeix Alcobé.

Les fonts consultades han “lamentat” que “ara que es vol posar sobre la taula una reforma de l’administració, el ministre que ha de tutelar aquest canvi prèviament s’hagi encarregat d’assegurar certes millores a persones que se li poden considerar afins”. Alguns dels canvis proposats es donen per un efecte cascada. És a dir, en promocionar una persona, una altra passa a ocupar el lloc de la primera. Així fins a sis moviments de peces, almenys, segons la documentació a la qual ha tingut accés l’Altaveu.

Els darrers dies la Plataforma de sindicats de la Funció Pública ha denunciat el fet de no considerar Alcobé legitimat per negociar la reforma de l’administració després que el titular ministerial reconegués que hauria incomplert la Llei del Govern. La setmana passada, en voler explicar públicament la seva relació professional amb Banca Privada d’Andorra (BPA), Jordi Alcobé va admetre que durant la primera legislatura demòcrata va compaginar durant un any i mig el ministeri amb l’assessorament de BPA com a analista econòmic.

La secretaria d’Estat de Funció Pública preveia fer un seguit d’adscripcions temporals des de primers de setembre de sis persones. Els complements afegits que haurien de percebre van de 130,75 euros mensuals a 844,35. Els llocs que passarien a ocupar les persones beneficiades dels canvis -moltes de les quals, segons es desprèn de la documentació, ja exercien encara que sense el reconeixement laboral ni econòmic- són els de cap d’àrea de desenvolupament; cap d’unitat de Projectes Web; cap d’unitat de projectes externs; administrador de sistemes; analista gestor; i tècnics de sistemes sènior.

En tots els casos, les persones ara promocionades ocuparien la plaça fins al retorn del funcionari que la té en propietat. Fa o no fa, en els sis casos que l’Altaveu hauria vist documentats -via la previsió feta per la secretaria d’Estat de Funció Pública a través d’un full de sol·licitud d’adscripció temporal- es motiva l’esmentat canvi pel fet que el beneficiari o la beneficiària “desenvolupa amb molta eficiència i professionalitat aquesta tasca des de fa temps i per tant ha d’ocupar aquesta plaça temporalment de forma oficial fins al retorn del seu titular”.

Si se sumen els imports corresponents als CRA que percebran els sis beneficiaris des de la data en què estava previst el reconeixement de l’adscripció fins a final d’aquest d’any en curs, la xifra resultant és de 7.998 euros. Les fonts consultades han assegurat que no es tracta tant de la quantitat, “que en ser diner públic sempre s’ha de filar prim”, si no “de les formes utilitzades i el moment en què es duen a terme aquests canvis”.

Govern busca nou 'look' per al departament informàtic

El Govern vol canviar la concepció, almenys jurídica, de l’actual departament de Sistemes d’Informació (DSI), depenent del ministeri d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions que lidera Jordi Alcobé. La forma que hagi d’adquirir l’entitat que agafi el relleu del DSI s’hauria de regular per llei. Això es desprèn de l’“Informe de contractació dels serveis d’assessorament jurídic per l’elaboració d’un esborrany de projecte de llei per crear i regular l’entitat en la qual es podria transformar el CDI”, signat pel secretari d’Estat de l’esmentat ministeri el 23 de setembre.  Alcobé ha acudit als serveis d’un advocat que coneix bé per tal que elabori l’esborrany del projecte de llei. Es tracta d’un dels consellers del comú de Canillo i home que el propi ministre va avalar perquè anés a la llista de DA en els comicis del desembre passat, el lletrat Cerni Pol. En l’informe al qual ha tingut accés l’Altaveu s’explica que “aquesta contractació es considera de caràcter sensible, i correspon a un encàrrec del ministre relatiu a una matèria de la seva competència que té incidència en les directrius i decisions polítiques que determinen els objectius estratègics del Govern”. L’objectiu del ministeri seria “millorar i optimitzar els serveis informàtics prestats actualment pel DSI del Govern d’Andorra així com promoure un projecte que faci convergir els recursos públics dedicats als sistemes d’informació de l’administració, millorant-ne d’aquesta manera l’eficiència i l’eficàcia”. L’informe deixa clar que primer cal determinar quina fórmula jurídica és la més adequada i, després, plasmar-la en un text legal. Es considera que Pol “té els coneixements i l’experiència necessaris per elaborar aquest esborrany de projecte de llei” i, segons el document preparatori signat pel secretari d’Estat d’Administració Pública, Toni Rodríguez, l’import global de l’encàrrec és de 20.900 euros.

 

Comentaris

Trending