Malestar a l'entorn de Capesa perquè el president de la companyia s'ha 'autoatribuït' un càrrec remunerat

Comentaris

Malestar a l\'entorn de Capesa perquè el president de la companyia s\'ha \'autoatribuït\' un càrrec remunerat
Malestar a l\'entorn de Capesa perquè el president de la companyia s\'ha \'autoatribuït\' un càrrec remunerat
  • Eduard López Mirmi hauria assumit funcions de director general, que engloba la vacant que hi ha en la direcció tècnica, sense que s'hagi comunicat formalment
  • L'assemblea extraordinària en la qual s'havia d'aprovar l'ampliació del capital social no va poder tirar endavant per la manca de quòrum que fixa els estatuts

La decisió de Capesa que més rebombori comporta és aquella que no s’ha comunicat formalment, i que l’assemblea de la companyia d’aigües escaldenca no va tractar. Però que cueja en l’ambient. A l’entorn de l’empresa hi ha un notable malestar pel fet que el president de la societat, Eduard López Mirmi, s’hagi pràcticament ‘autoassignat’ un càrrec remunerat. Diguin-li director general, diguin-li director tècnic. Perquè el primer lloc mai no havia existit -almenys no amb aquesta denominació- i el segon fa temps que es vacant. Fins al comú, un dels socis de la companyia i que li té atribuïda la concessió del servei a la parròquia, hi ha una certa preocupació per aquest nomenament no oficialitzat.

Diverses fonts han assegurat que el fet que López Mirmi cobri una retribució de la societat pot ser il·legal per ser contrari als estatuts de la companyia. En efecte, segons les fonts, la normativa per la qual es regeix Capesa, que data de 1994, establiria una incompatibilitat entre la presidència i un càrrec remunerat. López Mirmi presideix la societat anònima Companyia d’Aigües Potables d’Escaldes-Engordany, segons el registre de societats, des del 22 de març del 2016. Aquest dijous, durant l’assemblea de l’entitat, s’havien de renovar algun dels membres del consell d’administració, on també hi tenien presència el cònsol menor escaldenc, Marc Calvet, i el conseller Jordi Vilanova.

Durant l’assemblea, que tenia com a objecte principal l’intent d’aprovar una ampliació de capital que no va tirar endavant i que difícilment ho podrà fer mai, es van posar de relleu, segons alguns dels assistents, diverses incongruències jurídiques entre el que s’explicava a la sala d’actes comunal -que va acollir una vintena de persones que entre presencialment i per delegació de vot representaven aproximadament el 20% de l’accionariat- i el que estableixen els estatuts de la societat o les lleis generals vigents que tenen incidència en l’àrea d’acció de la societat.

Sia com fos, el que es pretenia, que ara aprovar l’ampliació de capital per poder dur a terme la construcció d’uns nous dipòsits, no va poder reeixir atès que no hi havia el quòrum necessari. Per fer qualsevol canvi d’envergadura als estatuts o acordar una ampliació de capital, per exemple, és necessita la presència -física o per delegació- de la meitat del capital social. A la sala sols n’hi havia una cinquena part. I és que Capesa està participada per multitud d’accionistes atès que els propis estatuts impedeixen a les persones físiques tenir més del 2% de la societat.

Davant la impossibilitat de poder dur a terme l’ampliació de capital, Capesa haurà de recórrer al finançament bancari ja que les obres són necessàries per evitar anomalies com les viscudes periòdicament.

Comentaris

Trending