Macron anuncia el tancament de fronteres i decreta una quarantena de 15 dies

El president francès suspèn el pagament de factures i lloguers

-
-
El president francès, Emmanuel Macron, ha decretat aquest dilluns una quarantena total de 15 dies, durant la qual tothom haurà de romandre a casa seva, amb l'única excepció d'aquells "desplaçaments necessaris". Macron ha anunciat les seves mesures en un missatge institucional retransmès en directe aquest dilluns al vespre. Ha avançat que a partir de dimarts al migdia es tancaran totes les fronteres de l'espai Schengen però que els francesos que són a l'estranger podran tornar. Els controls no seran tan estrictes pel que fa a les d'Andorra.

 

A més, a anunciat la suspensió de la segona volta de les eleccions municipals, i també ha afegit mesures de suport econòmic als afectats per les restriccions: ha suspès el pagament de factures i lloguers, perquè empreses i treballadors "no es quedin sense recursos". En la mateixa línia, ha anunciat igualment que el sistema d'atur parcial s'ampliarà "massivament" per als treballadors. Ha ajornat totes les reformes que estan en marxa, inclosa la de les pensions.

"Qualsevol empresa, sigui com sigui de gran, no quedarà en el risc de fer fallida", ha expressat Macron, mentre presentava el seu pla de suport a empreses i treballadors mentre duri l'emergència pel coronavirus. "Estem en guerra sanitària. És cert que no lluitem ni contra un exèrcit ni contra una nació, però l'enemic hi és, invisible i evasiu, i avança. Això requereix la nostra mobilització general ", ha comentat.

A partir de dimarts a al migdia, ja no es permetran les reunions familiars ni d'amics i es restringiran els desplaçaments a aquells per motius laborals, mèdics o per comprar aliments. La mobilització també serà econòmica: segons Macron, es crearà un fons de solidaritat per ajudar els empresaris i es posarà en marxa un "dispositiu excepcional" d'ajornament dels càrrecs socials i fiscals, a més d'una garantia de l'Estat de 300.000 milions d'euros per als préstecs bancaris contrets per les petites empreses. "Cap empresa serà abandonada a el risc de fallida", ha manifestat Macron en la seva al·locució.

Comentaris

Trending