L’USd’A reclama que el Govern atorgui una renda de subsistència de 1.200 euros a qui es quedi sense feina

Ubach envia una carta al cap de l’executiu en què se li recorda que l’administració “no pot deixar ningú despenjat i sense recursos en aquests moments tan delicats”

El secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach.
El secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach.
La Unió Sindical d’Andorra (USd’A) reclama que el Govern atorgui una renda de subsistència de 1.200 euros mensuals a totes aquelles persones que des del 14 de març fins a la data hagin perdut la feina. En una carta enviada al cap de l’executiu, Xavier Espot, el primer secretari de l’organització sindical, Gabriel Ubach, recorda que “en aquest moment de crisis profunda qualsevol treballador que perdi la seva feina li serà impossible de tornar a trobar-ne una altra”.

En la missiva s’hi diu que l’USd’A “ha demanat en nombroses ocasions al Govern d´Andorra l’establiment d’un subsidi d’atur contributiu com a mesura de protecció social per totes i tots els treballadors del Principat d’Andorra”. I després de recordar que la “demanda lamentablement sempre ha estat ignorada” recorda les dificultats que tindrà qualsevol treballador que perdi la feina per trobar-ne una altra “a causa del confinament i a l´aturada de molts dels sectors empresarials del país”.

Per aquests motius és pels quals “demanem que tot treballador que haguí estat acomiadat a partir del 14 de març percebi  per part de govern una renta de subsistència de 1.200 euros mensuals a la fi de poder fer front a les necessitats bàsiques de subsistència”. “Entenem que el Govern d’Andorra no pot deixar ningú despenjat i sense recursos en aquests moments tant delicats”.

Ubach exposa en la carta que “el nostre país no s’ha dotat de les mesures de protecció necessàries per poder donar respostes als problemes socials de tal magnitud en cas d’emergència social com la que ens ocupa” i finalment el màxim responsable sindical apel·la a la “necessària sensibilitat social” d’Espot “en uns moments tant durs per la nostra societat, en defensa dels interessos de la capa mes feble de la nostra societat”.

Comentaris (6)

Trending