L'USdA considera correctes les mesures de govern tot i que "haurien pogut anar més enllà"

El seu president, Gabriel Ubach diu que donen ple suport a la llei òmnibus

El secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach.
El secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach.
El secretari general de la Unió Sindical d'Andorra (USdA), Gabriel Ubach ha dit aquest diumenge que donen ple suport a les mesures adoptades pel Govern amb motiu de la situació provocada per la pandèmia de la Covid-19.  Ubach considera que "haurien pogut anar més enllà" tenint en compte que encara no hi ha una previsió perquè les coses tornin a la normalitat.

Per Ubach, les mesures econòmiques i socials que es recullen a la llei òmnibus que serà aprovada aquest dilluns pel Consell General "són correctes" però assegura que "nosaltres hauríem sigut més sòlids". En el text legislatiu es preveu una  injecció de 200 milions d’euros en el teixit productiu del país. Es donaran 60 milions en crèdits a  interès zero a les empreses que s’hagin vist afectades i es destinaran 70 milions més, també en crèdits a tipus zero, per pagar quotes d’hipoteques i crèdits de les empreses. El Govern pagarà la quota patronal de la CASS i pel que fa als autònoms, es podran acollir a una rebaixa de la quota i cotitzar tan sols el salari mínim en el cas que hagin vist disminuïda la seva activitat, i per als que hagin hagut de suspendre-la, l’executiu assumirà la totalitat de la seva cotització.

Per altra banda, Ubach ha volgut agrait a Joan Viladomat i a Grandvalira el tracte que han tingut amb els treballadors temporers, pel que fa a la liquidació dels seus contractes i a les facilitats que els han donat per a poder tornar al seus països d'origen, principalment l'Argentina i Xile. "Altres vegades hem criticat algunes empreses per la manera d'actuar però quan les coses es fan be, són els primers que ho reconeixem, En aquest cas ens consta que fins tot s'han fet càrrec de l'import d'alguns viatges".

Comentaris (5)

Trending