L'USdA anima la població a mobilitzar-se l'1 de maig

Consideren que cal reivindicar el reconeixement de drets en els tres àmbits elementals, la sanitat, els salaris i pensions decents

El secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach.
El secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach.
La Unió Sindical d’Andorra (USdA) anima en un comunicat la població a mobilitzar-se l'1 de maig, el dia del treballador, per reivindicar el reconeixement de drets en els tres àmbits elementals, la sanitat, els salaris i pensions decents, en equilibri amb el nivell de vida del país i l'habitatge de protecció pública a preus protegits. El secretari general del sindicat, Gabriel Ubach  subratlla que "ha de ser una jornada històrica de reivindicacions, que quedi en la memòria de les treballadores i treballadors que sortim a la palestra. Tots junts defensant els interessos dels nombrosos pensionistes que veuen el seu poder adquisitiu minvar any rere any".

Ubach destaca que la crisi de la Covid-19 ha evidenciat la situació de desigualtat entre la població, "vivim en una Andorra que pels uns, els grans beneficis, pels altres, les penúries, com salaris baixos, pensions de misèria, habitatges extremadament cars i especulatius, i com a colofó ens inventem els ERTOs a l’andorrana".

Segons, el secretari general, "la fal·làcia de l'oasi andorra ha quedat en evidència, això ha fet saltar les alarmes dels poders polític, econòmic i mediàtic. Així s'entenen les mancances socials que te el país". Ubach també considera que "cada vegada hi ha una major distància entre el discurs oficial de Govern i una part important i creixent de la població que pateix en carn pròpia els efectes de les polítiques neoliberals emprades pel govern sense diàleg ni consens amb els diferents actors socials".

Comentaris (9)

Trending