L'última edició de l''Scalada' del Cirque du Soleil va suposar una despesa de 4,6 milions d'euros

Comentaris

L\'última edició de l\'\'Scalada\' del Cirque du Soleil va suposar una despesa de 4,6 milions d\'euros
L\'última edició de l\'\'Scalada\' del Cirque du Soleil va suposar una despesa de 4,6 milions d\'euros

L’última edició del Cirque du Soleil, l’estiu passat al Principat, ha acabat suposant un cost per a les arques públiques de 4,6 milions d’euros. Així es desprèn de les dades aportades per Andorra Turisme com a resposta a una demanda d’informació feta pel conseller general liberal Carles Naudi. Naudi va sol·licitar totes les despeses que l’espectacle ‘Scalada: Vision’, realitzat durant el mes de juliol, hagués suposat o bé per al Govern o bé per la societat que s’encarrega de la promoció turística del país.

D’entre la informació sol·licitada en ressurt, finalment, que l’estada de la companyia originària del Canadà hauria suposat una despesa directa de 3,8 milions als quals caldria afegir-hi 796.000 euros per a la compra de mitjans de publicitat o creacions publicitàries. És a dir, gairebé 800.000 euros en la promoció de l’espectacle. Naudi reconeix que és una quantitat alta però s’ha estimat més no fer-ne valoracions en el sentit de mostra-se a favor o en contra del projecte. “El que cal és analitzar si és necessari invertir en aquest producte o fer-ho en un altre.”

En qualsevol cas, el parlamentari liberal si que ha demanat més informació complementària a partir de la que ja li ha aportat Andorra Turisme. Així, demana complementar la informació amb els pressupostos sol·licitats així com els detalls de les factures i els comparatius amb els anys anteriors dels mateixos conceptes i, en concret, de la gestió d’entrades (que aquest 2016 haurien suposat 43.139,12 euros), dels allotjaments (67.245,68 euros), dels viatges dels artistes (75.994,46 euros) i de la recerca de patrocinadors i el percentatge de comissió (5.904,25 euros).

Carles Naudi ha explicat que fent aquestes demandes d’informació no està mostrant cap queixa ni crítica a res. “Sols pretenc que se sàpiga què hi ha i que els consellers hi estem a sobre. Fem el seguiment de les empreses de dret públic.” Per al parlamentari liberal massanenc, seria diferent si aquestes societats estiguessin subjectes a concursos públics, però com que no ho estan considera que demanden un major control. “Aquestes societats poden acabar actuant amb una certa opacitat. I el que volem és que no es faci res d’estrany, que no estic pas dient que hi sigui”, ha conclòs.

Comentaris

Trending