L’organització voluntarisconvid19andorra.com dóna per acabada la seva tasca

El promotor del grup que havia reunit més de dos-cents voluntaris en pocs dies lamenta que alguns vulguin aprofitar-se de la solidaritat i denuncia pressions i menyspreu

-
-
L’organització voluntarisconvid19andorra.com que va néixer arran de la crisi del coronavirus i va reunir en poques setmanes 230 voluntaris ha decidit donar per acabada la seva tasca després que hagin vist com hi ha qui es vol aprofitar de la solidaritat global i que el seu promotor principal, Oriol Soriano, hagi denunciat haver rebut “indiferència, pressions i amenaces subtils”. En una comunicació a través de les xarxes socials ha anunciat la decisió però no ha identificat els eventuals responsables dels actes que els porten a plegar com a col·lectiu, encara que de forma aïllada i personal continuen donant suport a algunes de les iniciatives amb les quals ja treballaven.

En la comunicació pública, Soriano explica haver acomplert en escreix la idea inicial i també assegura haver pogut conèixer, aquests dies, “el millor de la condició humana” i també el pitjor. “Després d’haver reunit més de 230 voluntaris sanitaris i d’altres, i fer-ne trasllat al ministeri d’afers socials, ministeri de Salut, SAAS, Creu Roja, Col·legi oficial d’Infermeria, comú d’Encamp i comú de la Massana. Després d’haver col·laborat en la organització tecnològica de MascaretesAndorra i haver ajudat a d’altres iniciatives privades, fent-ho en tot moment seguint les indicacions oficials, la idea inicial la considero acomplerta en escreix”, es pot llegir en el comunicat.

També explica que “en aquestes tres setmanes intenses he conegut molta gent bona, he crescut molt personalment veient i sentint admiració per la il·lusió de la gent disposada a ajudar als altres desinteressadament, i molts funcionaris donant-ho tot i treballant fora d’hores, el millor de la condició humana” i hi afegeix que “també he sentit tristesa, ràbia i indignació de veure el pitjor de la condició humana, de com s’ha utilitzat aquesta solidaritat del poble andorrà en benefici de la imatge pública d’alguns, exposant perillosament a la gent, atribuint-se mèrits en públic, o tapant-se errors i després iniciar campanyes publicitàries de rentat d’imatge amb notícies als mitjans. He rebut indiferència, pressions i amenaces subtils, s’ha intentat desprestigiar-me  per reclamar que es protegissin correctament als voluntaris, que se’ls informés adequadament”.

Finalment dóna un “moltes gràcies” a tots els voluntaris, "la gent que s’exposa per mantenir els serveis mínims i els sanitaris que lluiten a primera línia sou els únics i veritables herois. Això no és cap crítica al Govern, oposició, ni comuns, que personalment opino que ho estan fent molt bé unint esforços. Quedem-nos doncs, amb el millor de la condició humana!”

Etiquetes

Comentaris

Trending