'Living PasGrau': la nova marca en solitari de Saetde pren força a les xarxes

Comentaris

\'Living PasGrau\': la nova marca en solitari de Saetde pren força a les xarxes
\'Living PasGrau\': la nova marca en solitari de Saetde pren força a les xarxes
  • Malgrat que no és acabada d'estrenar del tot, la denominació de Pas de la Casa i Grau Roig rep un fort impuls els darrers dies, lligada encara a Grandvalira
  • Des de la societat encampada es té clar que no té sentit continuar invertint en promoure de forma conjunta una marca que està en procés de dissolució
  • Viladomat i el seu equip han agafat les regnes de la comunicació que fins ara majoritàriament es tractava conjuntament i han començat a guanyar la partida a Ensisa

Dit i fet. Joan Viladomat i Saetde no tenen temps per perdre’l. I conscients de com en són d’importants en l’actualitat les xarxes socials, l’impuls que els darrers dies està rebent la ‘nova’ marca del soci encampadà de Grandvalira és ben significatiu. ‘Living PasGrau’ és la denominació amb la qual s’identifica Saetde, de moment encara vinculada a Grandvalira, però cada cop més en segon pla la marca conjunta, que per alguna cosa es comença i es va fent camí i Viladomat sempre ha dit que no hi ha marxa enrere en la decisió de dissoldre la societat -Nevasa- que gestiona per ara el domini esquiable més gran dels Pirineus i del sud d’Europa.

Els estatuts de Nevasa, han remarcat les fonts consultades properes a Saetde, només obliguen a mantenir el forfet conjunt d’accés per a tots els públics una vegada s’ha activat la dissolució de la societat. Sobre tota la resta no hi ha res escrit i, mantenen les fonts, seria “poc útil” continuar “destinant recursos” al manteniment d’una marca conjunta que “té la vida fixada: el 31 de maig del 2019 s’ha acabat”. Però això no vol dir que la mort li arribi abans per abandonament de les seves fonts d’alimentació en el dia a dia. Aspectes com la comunicació o el màrqueting Saetde té clar que l’assumeix ja de forma independent. També la relació amb els operadors turístics cadascuna de les dues societats integrades sota el paraigües de Nevasa (Saetde i Ensisa) se la vol fer pròpia i individualitzada.

I no és per menys. Fins ara tan hi feia, en certa manera, que l’esquiador s’allotgés a Grau Roig o a Soldeu. A partir d’ara fidelitzar més que mai el client i fer-ho en un sector i no l’altre, és a dir, a Canillo o Encamp serà molt important. De fet, les fonts consultades han assegurat que Saetde, que el ‘Living PasGrau’, no té cap voluntat de fer una campanya agressiva ‘en contra’ del soci canillenc existent fins ara a Nevasa. Ara, serà tan ferma com pugui en ‘pro’ de Saetde i tot allò que hi va associat. Serveis, restaurants, hotels… I la societat que gestiona les estacions de Pas de la Casa i Grau Roig ho vol evidenciar des del primer moment. De fet, ja fa dies que el conseller delegat de la societat, Joan Viladomat, va demanar a Nevasa que s'abstingués d'incloure Pas i Grau en segons què. El primer a visualitzar-se en aquest sentit van ser les activitats d'estiu. 

El ‘Neix Living PasGrau’ és ben evident. I el ‘subtítol’ que l’acompanya en la versió web, per exemple -‘Entra i descobreix una nova forma de viure Grandvalira. Més que neu, més que aventura…’-, també. De moment no es vol trencar l’associació amb Grandvalira perquè és un esquer i es vol fer el pas de forma moderada, pensada, molt pensada. Una transició ben assegurada. Les fonts consultades han explicat que el treball que s’ha fet els darrers anys des de Nevasa quant a polítiques de comunicació ha estat molt important i efectiu. I no es vol perdre ni una engruna d’aquest cabal. Però també es deixa clar que un cop es fa una aposta per començar a caminar sol... tornar enrere és complicat. El desgast que tot plegat és molt notable. 

Saetde intentarà redireccionar tot el que pugui cap a ‘casa seva’ conscients que juguen amb avantatge. El treball d’Ensisa en aquest aspecte i altres és encara en les becerol·les. Per contra, a Saetde fa ben bé tres setmanes que Viladomat va deixar clar als seus equips de treball, als directors d’aquests equips, que no hi hauria marxa enrere i calia replantejar sistemes de treball i mecanismes de comunicació, comercialització. Tornar a l’essència de l’històric Pas de la Casa i Grau Roig que tant fort dringava als anys de les dècades del 1980 i 1990 del segle passat però ara ja ben immersos en el segle XXI. 

Les fonts consultades ja havien destacat fa uns dies a l’Altaveu que si del pressupost de què disposava Nevasa 1,5 milions d’euros anaven destinats a fer accions de comunicació i màrqueting per posicionar la marca Grandvalira, ara aquesta despesa no cal fer-la atès que la firma està encaminada a morir, almenys en el format actual. I, per tant, són 750.000 euros de què disposa cadascuna de les societats -Ensisa i Saetde- per destinar-los a allò que cregui. Des d’Encamp ja es té clar que la inversió es fa per enfortir el ‘Living PasGrau’, de moment encara amb la X de Grandvalira i amb Grandvalira de bracet. Però ben petitó i només referint-se, és clar, a la vessant encampadana del domini. A Facebook, a Twitter, a Instagram o en la pàgina electrònica corporativa.

Comentaris

Trending