Liberals pretén tancar “d’una vegada per totes” un conveni de col·laboració amb l’ONCE

Diversos integrants de la formació es reuneixen amb representants de l’Associació de persones amb diversitat funcional d’Andorra, a qui vol involucrar més en la política d’accessibilitat universal

-
-
Liberals d’Andorra (L’A) pretén tancar “d’una vegada per sempre” un conveni de col·laboració que fa anys que es persegueix però que no acaba de reeixir amb l’Organització Nacional de Cecs Espanyols (ONCE). Alhora, la formació liderada per Jordi Gallardo considera imprescindible que l’Associació de persones amb diversitat funcional d’Andorra (AMIDA) participi en el disseny de les polítiques d’accessibilitat universal. 

Les candidates Judith Pallarés, cap de llista per La Massana, Laura Mas (quarta de la nacional) i Resma Punjabi (vuitena) s’han reunit aquest dimecres amb la presidenta d’AMIDA, Agustina Grandvallet, i altres representants de l’associació. Durant la trobada, Pallarés ha explicat la voluntat de L’A que “siguin les persones amb diversitat funcional les que dissenyin conjuntament amb els responsables polítics les accions i mesures que han de contribuir perquè puguin viure amb la normalitat més gran possible”.  En aquest sentit, des d’AMIDA, s’ha remarcat la necessitat “d’invertir en formacions” que haurien de cursar tot el personal assistencial del SAAS, d’atenció hospitalària i altres professionals que en algun moment han d’acompanyar a persones amb diversitat funcional.

Un altre aspecte que s’ha remarcat durant la reunió i que Liberals hi destinarà un especial interès és tancar “d’una vegada per totes” un conveni de col·laboració amb l’ONCE. “Aquest conveni entre Govern i ONCE fa molts anys que es demana i és una qüestió que cal resoldre” ha assegurat Judith Pallarés, ja que “permetria accedir als andorrans i residents a formacions i serveis que ofereix l’ONCE”. Per últim Pallarés va copsar en primera persona “la necessitat de seguir treballant per facilitar el màxim possible la vida diària de les persones amb diversitat funcional”. Per aquest motiu s’han de promoure i incentivar “accions, a les quals no donem importància, però que poden millorar ostensiblement la qualitat de vida d’aquestes persones” ha conclòs.

Comentaris

Trending