Liberals pretén implantar una tretzena paga per als jubilats i equiparar les pensions al salari mínim

La formació que lidera Jordi Gallardo es compromet a dotar de més ajudes les famílies nombroses, que també inclourien aquelles que tinguin dos menors i un jubilat al seu càrrec

-
-

Liberals assegura que “treballarà” per poder fer possible que els jubilats del Principat que reuneixin unes determinades condicions que caldrà definir puguin percebre una tretzena paga anual d’unes pensions que s’haurien d’equiparar, sí o sí, al salari mínim. Diversos representants de les candidatures liberals, amb el candidat a cap de Govern, Jordi Gallardo, al capdavant, s’han reunit els darrers dies amb padrins de la parròquia d’Andorra la Vella. La formació també ha dut a terme activitats per als infants en el marc de les quals ha anunciat la pretensió de de facilitar més ajudes a les famílies nombroses. 

El cap de llista liberal ha reclamat “un pacte d’Estat perquè cap pensió estigui per sota del salari mínim” i ha avançat que “cal treballar per assegurar la tretzena paga als padrins que hagin cotitzat els punts requerits en el seu moment”. Aquesta mesura és una demanda de la Federació de la Gent Gran i Gallardo ha afirmat que des de Liberals “volem donar resposta a les demandes dels nostres padrins i garantir-los una vida digna. Després de tants anys aportant, cal que se’ls retorni l’esforç”. El número 1 liberal i altres membres de la formació han mantingut aquests divendres i dissabte trobades a les cases pairals Quim de Dolsa de Santa Coloma i a la d’Andorra Vella, on amb els padrins el polítics han compartit berenar i ballarugues. 

El programa electoral de L’A també recull la revisió dels criteris del règim del tercer pagador per donar més cobertura a les persones que ho necessiten i d’aquesta manera evitar els casos d’abús o mal ús del sistema. A més, Gallardo també ha explicat els padrins la reformulació del carnet de família nombrosa que inclourà a aquelles famílies amb dos fills i que tinguin càrrec a una persona major de 65 anys. Aquesta mesura també s’ha exposat durant una matinal destinada a activitats familiars. 

Carnet de família nombrosa i batlle de família

En aquest marc, els candidats liberals han explicat que pretenen que el carnet de família nombrosa tingui més beneficis per als seus posseïdors al país. El candidat a cap de Govern ha afirmat que “cal que aquest carnet tingui més avantatges al país” i equiparar-les a les que té en els països del nostre entorn. El cap de llista liberal ha exposat que “treballarem perquè el carnet de família nombrosa permeti accedir a descomptes en establiments privats”.

La voluntat liberal és fomentar una campanya entre el Govern i el sector privat perquè ofereixin descomptes als posseïdors d’aquest títol. A més, ha assegurat que “cal que les famílies nombroses puguin tenir deduccions fiscals” per l’elevat cost que suporten en l’educació dels seus fills. També ha avançat que Liberals d’Andorra es reunirà en els pròxims dies amb les persones que estan impulsant l’associació de famílies nombroses d’Andorra per conèixer les seves prioritats.

Una altra de les pretensions liberals és la de crear la figura del batlle de família que des de DA, segons els liberals, no s’ha volgut tirar endavant durant l’última legislatura. Jordi Gallardo ha recordat que “ho vam intentar dotant el pressupost d’una partida per tenir un batlle especialitzat en família però se’ns va dir que primer s’havia de crear la secció de família” i ha afegit que “això farem, crearem la secció i la dotarem d’un batlle especialitzat que atengui els casos relacionats amb la família”.

 

Comentaris

Trending