Liberals indignats amb la coalició amb Demòcrates ‘piquen’ a la porta de terceravia

En major o menor mesura, la decisió de la formació liderada per Jordi Gallardo de formar Govern amb DA està comportant un malestar notori en les bases del partit

-
-
Són molts els afiliats i més encara els simpatitzants liberals que no han entès la decisió de la direcció de la formació encapçalada per Jordi Gallardo d’aliar-se amb Demòcrates per garantir la governabilitat tot accedint al gabinet ministerial. Tant és l’enuig d’alguns sectors del partit que ja hi ha qui ha ‘picat’ a la porta de terceravia per mostrar la seva disposició d’integrar-se al projecte liderat per Josep Pintat.

Serà més complicat que hi hagi un traspàs de militants o simpatitzants enfadats de liberals cap a socialdemòcrates, i n’hi ha molts, segons asseguren diverses fonts, que es troben ara totalment desorientats. Però també n’hi ha, i clarament, que sent manifestament votants de centre-dreta, no estar satisfets amb les polítiques de DA i creient inicialment que Pintat està anquilosat, havien fet confiança a Liberals i ara s’acosten a terceravia perquè consideren que, almenys, ha mantingut una posició neutra i suposadament conseqüent amb els seus postulats.

Fonts tant de liberals com de terceravia han reconegut que hi ha hagut contactes i persones interessades en sumar-se al projecte de Pintat provinents de Liberals. També han deixat clar, però, fonts consultades properes a la formació originària de Sant Julià que una cosa són els contactes preliminar i, l’altra, les integracions finals. I que cal veure com s’acaba amanint tot i quina situació queda quan baixi el suflé.

L’enuig afecta de forma general totes les parròquies i comitès parroquials, encara que en alguns casos -Escaldes, per exemple- alguns dels dirigents locals han donat algun gir inesperat a favor de l’acostament amb demòcrates. També és cert, però, que en grups com els d’Andorra la Vella, del qual forma part Jordi Gallardo, o a Ordino, on es va dinamitar una llista independent pel temor que acabés donant suport a DA, hi ha un enuig molt important.

Gallardo i els principals baluards de la direcció liberal ja eren conscients d’aquesta possible fractura i per això haurien fet recollir en el pacte amb DA que la coalició es pugui mantenir per a les properes comunals i més enllà. Caldrà veure, però, l’actual Liberals d’Andorra, el que va concórrer als comicis del 7 d’abril, en quina situació arribarà a les eleccions del desembre. I si es mantindrà igual, estarà fracturat o ja haurà iniciat un procés d’integració taronja.

Comentaris (1)

Trending