Liberals exigeix a Cinca que expliqui "la veritat" de la seva activitat lligada als 'Papers de Panamà'

Comentaris

Liberals d’Andorra exigeix al ministre de Finances, Jordi Cinca, que expliqui tot allò relatiu amb la seva activitat privada vinculada a la societat que apareix als ‘Papers de Panamà’ perquè “l’opacitat” del titular ministerial “està malmetent la imatge del país cada dia que passa pel culpa de la nefasta gestió del seu afer, que no per tenir un origen pretèrit i un escenari passat deixen d’afectar el present d’Andorra”. 

L’executiva liberal ha emès un comunicat en què posa de relleu les darreres informacions aparegudes en mitjans digitals de l’Estat espanyol, en què “s’explicita com sembla ser que el senyor Cinca va realitzar personalment tasques de transport de lingots d’or en brut provinents de Costa de Marfil entre Barcelona i Andorra”. El que hauria aparegut els darrers dies als mitjans són, a parer dels liberals, “uns episodis massa foscos i poc clars en tot aquest afer que, amants amb la pobresa argumental de les explicacions del ministre fins a la data, fan d’aquesta situació un moment inassumible per al país”.

Liberals d’Andorra recorda que Cinca té, pel seu càrrec, atribucions d’una alta sensibilitat. I és per això que “exigim al ministre de Finances un acte de transparència absolut de manera que expliqui tota la veritat i d’un sol cop aquest afer al voltant de la seva persona”. La formació considera que fins ara el ministre “ha proporcionat les explicacions que ha cregut adient, sempre de forma esbiaixada i parcial per anar esquivant les seves responsabilitats com a persona pública i, per tant, com a garant no només de l’ètica, de la moral i de la bona praxis, si no també de l’estètica política. Unes explicacions que es troben al límit de la veritat quan no de l’engany o la mentida”.

Comentaris

Trending