Liberals denuncia que el ministre de Salut els prohibeix visitar la residència del Cedre

Comentaris

Liberals denuncia que el ministre de Salut els prohibeix visitar la residència del Cedre
Liberals denuncia que el ministre de Salut els prohibeix visitar la residència del Cedre

Els consellers liberals Jordi Gallardo i Carine Montaner han denunciat que el nou ministre de Salut, Carles Álvarez, els ha prohibit visitar les instal·lacions i els residents del centre geriàtric El Cedre, a Santa Coloma. Després d'un primer ajornament, els dos parlamentaris havien concertat per aquest dijous amb la direcció de la residència una visita que tenia per objectiu "poder conèixer l'equipament i poder compartir amb residents i treballadors impressions". Els consellers han sol·licitat l'emparament del síndic general en considerar que l'actitud del nou titular ministerial vulnera el dret dels parlamentaris a exercir el control del poder executiu.

En un comunicat, el grup parlamentari liberal explica que "hem estat coneixedors mitjançant contactes amb familiars de residents de les dificultats i mancances que els residents del Cedre estan vivint. Per aquest motiu i a demanda d'algunes de les persones amb les quals ens hem reunit vam contactar amb la direcció del centre per poder realitzar una visita a les instal·lacions. Una tasca que el grup liberal entén que forma part de les potestats dins el control i impuls de l'acció del Govern". 

Gallardo i Montaner havien concertat inicialment la visita per al dia 26. Amb posterioritat, la trobada es va ajornar dos dies. Aquest dimarts, el ministre de Salut "va contactar personalment amb la consellera Carine Montaner per comunicar que no estava d'acord en què els consellers liberals poguem realitzar l'esmentada visita oficial", diu el comunicat que hi afegeix: "No es la voluntat dels consellers liberals destornar ni alterar el dia a dia dels residents ni dels treballadors, ans el contrari, l'objectiu tal com hem posat en relleu amb les esmenes a l'articulat presentades al projecte de Llei del pressupost 2016 és intentar millorar, en el possible, la qualitat de vida i serveis dels residents i treballadors del Cedre".

Comentaris

Trending