Liberals demana al Govern que actuï davant l’aparició d’una prova de les amenaces d’Espanya a BPA i Banco Madrid

Comentaris

Liberals demana al Govern que actuï davant l’aparició d’una prova de les amenaces d’Espanya a BPA i Banco Madrid
Liberals demana al Govern que actuï davant l’aparició d’una prova de les amenaces d’Espanya a BPA i Banco Madrid
  • El president suplent del grup parlamentari assegura que “de ser certa” la gravació que s’ha aportat al cas de les coaccions és una clara mostra de “l’atac a la sobirania d’Andorra”
  • Gallardo ha tramitat aquest dimecres una pregunta per la via d’urgència en què sol·licita a l’executiu si estava al corrent de la situació i l’exhorta a “no romandre inactiu” 
Liberals d’Andorra ha demanat al Govern que “no romangui inactiu” una vegada ha transcendit la gravació en què l’antic agregat d’Interior de l’ambaixada d’Espanya, l’inspector de policia Celestino Barroso, adverteix al llavors -2 de juny del 2014- conseller delegat de Banca Privada d’Andorra que li porta un missatge de Madrid pel qual li comunica que si no es col·labora amb una petició que li faran Banco de España es carregarà Banco Madrid. El president suplent del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo, considera que “els fets esmentats en la notícia representarien, de ser certs, una coacció i extorsió a ciutadans andorrans per part d’autoritats d’altres països”. Gallardo ha formulat una pregunta urgent a l’executiu que encapçala Toni Martí pels conductes parlamentaris reglamentàriament establerts. Els dos darrers dies ha transcendit en diversos mitjans de comunicació el fet que s’ha annexat a la causa judicial oberta a la Batllia per un delicte de coaccions i amenaces que, entre altres, haurien comès l’esmentat Celestino Barroso o el comissari Marcelino Martín Blas, un document sonor que explicita l’amenaça feta per Barroso a BPA a través de Joan Pau Miquel, interlocutor del policia en l’enregistrament aportat a la causa. L’encarregat de la investigació judicial, Manel Santolària, va rebre la gravació just fa ara una setmana. El cap de Govern ha reconegut estar al cas del document, d’haver-lo rebut i haver-lo aportat a la fiscalia. El president suplent del grup liberal demana en la pregunta tramitada per la via d’urgència si Martí era coneixedor dels fets o, almenys, de l’enregistrament, i l’exhorta a actuar vist que no “es podria acceptar l’atac a la sobirania d’Andorra que suposaria que un representant d’un govern d’un altre país hagués dut a terme aquestes coaccions i amenaces”. El cap de Govern, però també ministres com el de Finances, Jordi Cinca, i el que llavors era d’Exteriors, Gilbert Saboya, que van constituir el nucli dur de la gestió del ‘cas BPA’ van afartar-se a assegurar que si apareixien proves de les amenaces el Govern seria el primer en fer una queixa diplomàtic formal davant l’Estat espanyol. Ara per ara no consta que aquest pas s’hagi donat.

Comentaris

Trending