L’hospital pot tenir fins a 100 llits i 14 places d’UCI per fer front al coronavirus

Salut ja té previst traslladar pacients a un hotel si el nombre de casos es dispara, solució que ja s’ha fet servir a Madrid

-
-

L’hospital podria disposar de fins a 100 llits per atendre pacients afectats pel coronavirus. A partir d’aquí, també hi hauria la possibilitat de derivar malalts cap a un hotel que es disposaria en cas que fos necessari, tal com està succeint a Madrid. A banda, catorze d’aquestes places podrien ser d’unitats de cures intensives.

Així ho ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, preguntat per la capacitat del centre sanitari de cara al risc més que probable d’un increment de casos de Covid-19 en els dies a venir. Així, ha explicat que, ara mateix, l’hospital compta amb 25 llits, ampliables a 50 i que, en cas de necessitat, poden arribar a ser 100 si s’ha d’activar la tercera fase de la planificació prevista pel Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS).

A partir d’aquí, s’activaria una segona opció. Si el nombre de casos que necessiten ingrés supera aquest dispositiu, es podria fer ús d’hotel, fet que ja està previst. Es tracta d’una solució similar a la que ja s’està emprant a Madrid.

Pel que fa a la unitat de cures intensives (UCI), ara mateix hi ha vuit llits equipats, a banda de l’àrea de reanimació preparada. Si fes falta, es podria habilitar una segona unitat amb sis places més. A banda, hi ha vint respiradors mecànics.

Cal recordar que, actualment, dels 74 casos actius, només 12 estan a l’hospital. Dos d’ells a l’UCI en estat greu, a banda d’un tercer també de gravetat a planta.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending