L’estada mitjana d’hospitalització a la unitat d’aguts de Salut Mental és d’entre onze i dotze dies

El SAAS assegura que té els recursos assistencials necessaris per atendre les persones de totes les edats que presenten un trastorn mental agut amb o sense consum de tòxics

-
-
El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) assegura que la unitat d’hospitalització d’aguts de Salut Mental té els recursos assistencials necessaris per atendre les persones de totes les edats que presenten un trastorn mental agut amb o sense consum de tòxics. L’estada mitjana a la unitat d’aguts és al voltant d’entre onze i dotze dies. En el futur, i encarat als adolescents, s’ha d’adaptar a l’antiga residència Solà d’Enclar un centre de reeducació intensiva, però aquest projecte depèn del ministeri d’Afers Socials.

Després de l’estada a la unitat d’aguts de Salut Mental i quan la persona ja està en millors condicions clíniques, el pacient continua el tractament en els hospitals de dia de Salut Mental i de la Unitat de Conductes Addictives (UCA) en un règim diürn. Un cop són donats d’alta d’aquests dispositius, se segueixen visitant a consultes externes.

En el cas dels adolescents que presenten trastorn relacionat amb el consum de tòxics, la unitat d’aguts infanto-juvenil pot atendre als menors per tal de realitzar el procediment de desintoxicació. Quan el consum de tòxics va associat a alteracions del comportament molt greus, que requereixen un ingrés perllongat, més enllà de la desintoxicació, necessitem derivar-los a centres terapèutics que disposin d’espais més preparats i més amplis. 

 

-

Relacionat

Sis fugides de menors hospitalitzats a Salut Mental en els darrers cinc anys
-

Relacionat

Un de cada cinc ingressos a Salut Mental són per ordre judicial

Comentaris

Trending