L''espionatge' andorrà del turista via 'roaming', exemple per als països iberoamericans

La cimera interministerial turística celebrada al Principat es tanca amb un “treball profitós” i la signatura d’una declaració entre Verònica Canals i la Segib

Verònica Canals i Marcos Pinta Gama durant la signatura de la declaració.
Verònica Canals i Marcos Pinta Gama durant la signatura de la declaració.
En el marc de l’aprofitament de la tecnologia i la innovació com a palanques per impulsar el turisme, Andorra ha posat sobre la taula de la cimera interministerial iberoamericana celebrada aquests dos darrers dies el sistema que usa el Principat amb el ‘roaming’ telefònica. A partir dels dispositius mòbils dels visitants, el país acaba traçant una aproximació a les persones que vénen a Andorra. Aquesta ha estat una de les aportacions que ha fet la delegació andorrana en la trobada que ha reunit representants de disset dels 22 països que formen la Cimera Iberoamericana. Sols Xile no ha acudit a la reunió per l’epidèmia del coronavirus.

La ministra de Turisme, Verònica Canals, i el secretari general adjunt iberomericà (Segib), Marcos Pinta Gama, han firmat una declaració a mode d’acte de clausura de la reunió, en la qual s’ha dut a terme “un treball profitós” i hi ha hagut un “diàleg molt interessant”, segons la titular ministerial andorrana. De la seva banda, el secretari general adjunt de la Segib ha explicat que de la feina feina a Andorra aquests dos dies se’n farà un seguiment en la fira FITUR que es farà l’any vinent a Madrid. “Estem molt satisfets amb els resultats” i amb la predisposició i logística andorrana, ha remarcat Pinta Gama.

Canals ha remarcat que la trobada s’ha sustentat en tres grans eixos: l’aprofitament de la innovació en el turisme, la reformulació del turisme iberoamericà i el reforçament de cadascun dels territoris. Ha estat en el primer dels apartats que la ministra ha exposat que Andorra ha aportat la seva experiència ‘big data’ basada en l’anàlisi via ‘roaming’ i dispositius mòbils per saber d’on vénen els visitants i, també, a través d’un acord amb VISA, per establir la despesa que aquests visitants fan.

La ministra, més enllà d’això, ha explicat que tots els països iberoamericans tenen “un guió en comú i les mateixes preocupacions: que el turisme sigui una palanca tan a nivell social com econòmic”. Social, per evitar bretxes gràcies a la capacitació i la formació. També per ajudar “a desenvolupar regions” i evitar la despoblació de zones rurals. Un cas, per exemple, que preocupa molt al Perú, ha explicat Canals. També a Bolívia. Tant la ministra com el secretari general adjunt iberoamericà han remarcat també la importància, per exemple, perquè els territoris mantinguin la seva pròpia identitat. La gastronomia en podria ser una fórmula. 

De fet, s’ha acordat tirar endavant un projecte per analitzar l’impacte de la gastronomia en el marc de l’agenda sostenible 2030. La iniciativa es tirarà endavant en col·laboració amb el Basque Culinary Center. A mode d’epíleg, Verònica Canals ha deixat anar una última frase: “Les inquietuds són les mateixes; les solucions són diferents”.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending