Les xarxes socials, claus en les queixes pel 'roaming' de la Seu

Fa set anys ja es van fer comprovacions de les línies de cobertura

-
-
Tot i que les queixes des de Catalunya perquè els mòbils es connecten a Andorra Telecom abans d'arribar al país han augmentat darrerament, el tema ja fa anys que té un seguiment des de l'Agència Catalana del Consum. Els comentaris a les xarxes socials han fet revifar una qüestió que l'any 2012 ja va arribar al Centre de Telecomunicacions de la Generalitat que va fer unes comprovacions de línies de cobertura.

Les xarxes socials han contribuït darrerament a fer més difusió de les queixes per les elevades factures en l'ús de les dades mòbils perquè els telèfons es connecten a Andorra Telecom abans d'arribar al país. No hi ha una xifra concreta però des de l'Agència Catalana del Consum se'n fa un seguiment tot i que el tema no és nou.

L'orografia de la zona és peculiar i afecta també els usuaris d'Andorra Telecom que es poden trobar sense el seu operador ja dins del país, a l'entrada de Sant Julià de Lòria. També pot passar que vagin a un centre comercial dels que hi ha entre la parròquia laurediana i la frontera i captin un operador espanyol.

Hi ha una frontera física però també una de tècnica

En el cas d'usuaris amb un operador espanyol s'ha de tenir en compte que en no formar part de la Unió Europea, les tarifes d'itinerància són més cares a Andorra. Hi ha una frontera física però també una de tècnica.

Per això ja l'any 2012, el Centre de Telecomunicacions de la Generalitat a instàncies de l'Agència Catalana del Consum va dur a terme unes comprovacions de línies de cobertura. També es remunta a aquella data l'expedient sancionador contra un operador.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending