Les salva-orelles, el nou producte estrella dels ‘makers’

Personal sanitari i dels cossos especials comencen a tenir conseqüències amb el fet de dur tantes hores posades les mascaretes

-
-
Els anomenen salva-orelles. És el nou giny, el nou producte estrella que fabriquen amb impressores 3D el col·lectiu Andorra Makers. Es tracta d’un petit artefacte que col·locat degudament rere el cap evita que les gomes de les mascaretes hagin d’estar en permanent contacte amb les orelles. El personal sanitari i els integrants dels cossos especials, que han de dur la protecció facial col·locada durant moltes hores, havien començat a detectar un important malestar.

L’invent no és pas dels ‘makers’ andorrans. En altres llocs i altres grups ja havien posat en marxa la confecció d’aquests materials. La comunitat sorgida de les xarxes socials i ara ja del tot organitzada i estructurada s’han adaptat ràpid a la demanda. Durant el cap de setmana van estar fent diverses proves amb tres models diferents i aquest dilluns ja van confeccionar fins a 1.600 unitats. Continuen fabricant viseres i obre-portes, però ara els ‘makers’ estan focalitzant la seva producció en l’artefacte que salva les orelles de dolences imprevistes.

Aquest dilluns en van repartir pràcticament un miler. Els serveis de circulació, la Creu Roja, els farmacèutics, altres col·lectius professionals de naturalesa sanitària com els fisioterapeutes i estomatòlegs i diferents treballadors de les residències sociosanitàries. Per ara, els ‘makers’ només poden produir per col·lectius professionals de risc, per dir-ho d’alguna manera. I ho fan de forma totalment altruista.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending