Les reiterades avaries de l'ascensor de la Quirola indignen els usuaris

Connecta l'avinguda Príncep Benlloch amb la zona de Tobira i està quasi més dies aturat que en funcionament

-
-
L'ascensor que assegura la connexió vertical entre l’avinguda Príncep Benlloch i el carrer Prat de la Creu, a l’altura de la rotonda de Tobira, a Andorra la Vella s'espatlla constantment amb l'empipament dels seus usuaris que han de pujar més de cent escales, fer una marrada o pujar un carrer molt costerut. El giny, molt esperat pels veïns de la zona, fa força dies que està tancat. Va ser inaugurat el juny del 2018 i des d'aleshores ha estat quasi més dies aturat que en funcionament. Ara, s'ha de canviar una peça i, en un principi, aquest dilluns hauria de tornar a estar en marxa.

La Quirola inclou unes escales, un ascensor d’ús públic i una passarel·la que permeten salvar el desnivell de entre l'avinguda Príncep Benlloch i la zona de Tobira.  El giny pateix reiterades avaries que són tot un maldecap per als tècnics i, també, pels veïns i usuaris. És utilitzat, bàsicament, pels residents i pels escolars del Lycée Comte de Foix. Això quan funciona, que no és gaire sovint. "A Príncep Benlloch, hi viu gent gran i no disposar de l'ascensor és un problema", explica un veí que ha de pujar a peu pel carrer de Tobira on hi ha una part de la pujada sense voreres.

Una tanca impedeix l'accés a la zona de l'ascensor i un cartell indica que per motius de força major es troba fora de servei i que s'hi treballa per tornar a restablir el servei. Un altre veí es queixa de la lentitud de l'ascensor "sobretot a l'hora d'aturar-se i obrir les portes però prefereixo això a haver de pujar a peu".

L'obra va tenir un cost de 600.000 euros, es va començar a construir el 2016 i es va executar en dues fases. La primera va patir un retard per la dificultat de desmuntatge de la roca on es va aixecar la infraestructura. Durant l'acte inaugural, la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol va dir que l'objectiu dels treballs eren millorar la funcionalitat de Príncep Benlloch. L'ascensor serveix a tres nivells: l'alt a través de passarel·la accedint a l’avinguda Príncep Benlloch, el nivell intermedi on hi ha el tram vell d’escala conservat amb el tram d’escala nou; i el nivell baix a la placeta de la Quirola. Els empleats de l'empresa de manteniment hi han d'anar sovint i algun d'ells ha arribat a atribuir les avaries a fenomens paranormals.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending