Les rajoles decoratives, un altre maldecap a les obres de l’avinguda François Mitterrand

El comú opta per retirar les pedres de granit que s’estaven instal•lant davant les queixes dels veïns pel risc d’ensopegades que provocaven

Les rajoles que encara no han estat retirades.
Les rajoles que encara no han estat retirades.

Les obres de l’avinguda François Mitterrand d’Encamp han viscut un altre maldecap per al comú, en aquest cas, en forma de pedres. En concret, algunes de les peces decoratives que es volien posar a les voreres i que han durat ben poc davant les queixes dels veïns i vianants, ja que aquestes tenien un considerable risc de provocar caigudes. Finalment, s’ha hagut de fer marxa enrere i enretirar les que ja s’havien col·locat.

I és que la idea inicial per part del comú consistia en situar al llarg de les noves voreres unes pedres de granit de forma decorativa. El problema és que aquestes presentaven un relleu i, per tant, feien que la voravia no fos del tot plana. Conseqüència: algunes persones han entrebancat amb elles i, fins i tot, en algun cas l’ensopegada hauria provocat alguna lesió com ara torcedura de turmell i, fins i tot, algun esquinç.

Un altre problema del qual els veïns van alertar a la corporació és el fet que, per la seva distribució, es podien generar espais on s’acumulés l’aigua en cas de pluja o neu. I, evidentment, això a l’hivern, quan la temperatura baixés dels zero graus, podria provocar la formació de plaques de gel.

Les queixes han tingut efecte i des del comú s’ha fet marxa enrere. Els darrers dies, els operaris responsables dels treballs han anat retirant les pedres amb la voluntat de posar d’altres més pràctiques i menys perilloses. Fonts de l’empresa responsable dels treballs han explicat a Altaveu que ja en un primer moment van advertir als responsables de la corporació de la poca idoneïtat del material, sense que se’ls fes cas. Malgrat això, des del comú es va insistir a posar aquestes ja polèmiques rajoles de les quals ben poques queden ja a la part de les obres que està més avançada.

Comentaris (4)

Trending