Les ràdios privades demanen ajudes urgents al Govern

Asseguren que el sector s’enfronta a una caiguda lliure que pot doblar els efectes negatius de la crisi de 2008.

-
-
La Unió de Ràdios Privades d'Andorra  (URPA) demana, en un comunicat, ajudes urgents al Govern per la situació que estan visquent a causa de la pandèmia del coronavirus. Demanen un augment de la inversió publicitària del Govern i Organismes públics dependents, distribuïda conforme a criteris objectius de personal contractat i freqüències en emissió; una línia específica de subvenció per a les emissions de continguts de servei i d’interès públic, amb informació d’elaboració pròpia durant aquest 2020, per garantir la sostenibilitat d’aquest servei d’aquest moment d’urgència i de la fase excepcional de recuperació posterior; i una línia general de subvenció de periodicitat anual, adscrita al ministeri de Cultura, com a distribuïdorsde continguts culturals i d'interès general i de difusió de la llengua.

Les ràdios privades consideren que l’anul·lació de comptes publicitaris en aquests primers dies de la crisi atemoreix per la seva rapidesa i abast, ja que apunta a caigudes d’entre el 75% i el 80% en relació al mateix període de l’any anterior. "I ja estem a punt d’entrar al trimestre més important de l’any en facturació. El sector s’enfronta, per tant, a una caiguda lliure que pot doblar els efectes negatius de la crisi de 2008-2010, que es va traduir en una reducció de la inversió publicitària a les emissores de ràdio de l’URPA de fins a un 44% , i en acomiadaments importants de personal en totes i cadascuna de les empreses, grans i petites".

Afirmen que caminen cap a una segona crisi de conseqüències catastròfiques

Segons l'URPA, el cop del coronavirus li arriba a la ràdio havent recuperat en deu anys amb prou feines la meitat de la xifra de negoci prèvia a la crisi 2008. "Si no s’apliquen mesures actives i ràpides, el sector en el seu conjunt camina cap a una segona crisi de conseqüències catastròfiques. "D’acord amb els objectius anunciats pel Govern de protegir els treballadors, autònoms i les empreses, i per tal d’evitar que a la sortida de la pandèmia el deteriorament de les nostres empreses es tradueixi en una nova destrucció de llocs de treball, i en pèrdua del pluralisme informatiu com a sosteniment de la democràcia,
urgeix l’adopció per part del Govern d’un pla específic d’ajudes i incentius als mitjans, que puguin remeiar la seva situació, en tant que persisteixi la quasi absència de publicitat en mig d’aquesta emergència nacional".

Recorden que els mitjans públics tenen garantida la seva estabilitat econòmica mitjançant els pressupostos nacionals

En el comunicat també detallen que "mentre que els mitjans públics tenen garantida la seva estabilitat econòmica mitjançant els pressupostos nacionals, les ràdios privades, atenen aquesta obligació sense la contrapartida econòmica, però no sense costos.
És per això que, davant d’un fet tan excepcional, el Govern hauria d’arbitrar mesures específiques de suport a la ràdio privada per a què les nostres empreses puguin seguir prestant el servei essencial que la societat demanda en un moment inèdit a la història de la democràcia, però determinant del nostre futur".
 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending