Les queixes pel sorolls a alguns pisos es disparen durant el confinament

La policia ha realitzat fins a 168 intervencions des del 14 de març pel xivarri, en molts casos fins a altes hores de matinada, en alguns domicilis, especialment aquells on resideixen grups importants de persones

-
-

El confinament a casa provocat per la crisi del coronavirus ha provocat, de retruc, un increment de les queixes i les intervencions de la policia pels sorolls excessius que s’escolten a alguns dels domicilis. També ho han detectat les immobiliàries, que han de gestionar aquests problemes, sigui per són responsables dels habitatges llogats on els inquilins no es comporten o administradors de les comunitats. Converses amb un to de veu elevat, crits i, fins i tot música són els incidents més habituals.

La mesura estrella per lluitar contra l’expansió de la Covid-19 ha fet que, des del 13 de març, la gent s’hagi quedat a casa i, molts, amb un ritme de vida canviat, principalment, pel fet de no haver d’anar a treballar. Fonts del sector immobiliari apunten que “els horaris canvien” i això fa, per exemple, que moltes persones estiguin despertes fins a ben avançada la matinada perquè no han de matinar. A banda, “al carrer ja no hi ha el soroll habitual” i, per tant, el que es fa dins les llars “se sent més”.

I també hi ha, apunten les fonts consultades per Altaveu, una necessitat d’omplir aquestes llargues estona tancat a casa amb alguna cosa a fer. En alguns casos, si al pis hi ha grups grans d’inquilins, es tradueix en activitats que generen xivarri, fins i tot encara que aquesta no sigui la voluntat. Apunten, per exemple, el que es pot provocar si vàries persones estan jugant a la consola. De tant en tant, remarquen, segur que algun crit fora de lloc hi haurà.

Els pisos amb molts temporers han estat especialment problemàtic, per desesperació de la gran majoria del col·lectiu que sí que té respecte vers els veïns i, en canvi, paga la mala fama

En alguns casos, però, la cosa ja ha anat a més. Les queixes dels veïns han arribat a ser per gairebé festes -o sense el gairebé- , a altes hores de la nit i amb la música amb volum fort. Especialment en pisos ocupats per vàries persones. Alguns incidents, de fet, han estat vinculats a apartaments on resideixen temporers.

Des del col·lectiu no s’amaga que hi ha alguns compatriotes que no estan respectant les normes de convivència. També s’assegura, però, que es tracta d’una minoria, però lamenten la mala imatge que poden generar a la resta de persones que sí que mantenen un respecte envers els seus veïns.

En l’àmbit policial, això s’ha traduït pel que fa al nombre d’intervencions. De fet, les vinculades a denúncies per molèsties de soroll s’han convertit en les més habituals en les darreres setmanes. Les dades facilitades des del cos així ho evidencien.

Així, entre el 14 de març -inici de l’ordre de confinament- i el passat dilluns s’han comptabilitzat fins a 168 intervencions. La dada és molt més elevada que la registrada en el mateix període del 2018 (103) i del 2019 (107). És a dir, l’increment és superior al 50%.  

Les intervencions s’han saldat en la majoria de casos amb multes. En aquest sentit, s’ha aplicat la Llei de seguretat pública, com va passar en una festa, amb gairebé 20 persones, que es va detectar a Inclés. Es van imposar sancions de 300 euros a cadascú dels participants.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending