La manca de neu no atura les estacions d’esquí

Les pistes auguren una bona afluència d'esquiadors durant el que queda de les festes i preveuen mantenir la neu amb cànons

Domini de Vallnord- Pal Arinsal
Domini de Vallnord- Pal Arinsal
Des de mitjans de desembre no neva, però malgrat això les estacions d’esquí de Pal Arinsal, Ordino Arcalís i Grandvalira coincideixen en el fet que no han perdut afluència d’esquiadors respecte a l’any passat i que tampoc han notat anul·lacions, ni pràcticament queixes dels visitants perquè tal com diuen, entenen la situació que va lligada a les condicions meteorològiques. D’aquesta manera, amb la previsió sobre la taula que no nevi fins passat Reis, mantenen la neu amb cànons i inhibint les pistes al matí sempre que les condicions de vent, humitat i fred ho permetin.

Vallnord – Pal Arinsal manté el 77% de pistes obertes de cara a l’últim cap de setmana de l’any. Les pistes es troben amb gruixos de neu de 40 cm a quota alta i de 20 cm a quota baixa. D’aquesta manera, l’estació tindrà obertes 35 de 46 pistes en total i 28 de 30 remuntadors. També hi haurà disponibles 9 de 13 activitats alternatives, com ara les raquetes de neu o l’esquí de muntanya.

Ordino Arcalís manté el 90% de les pistes obertes que es troben amb gruixos de neu fins a 50 cm a quotes altes de neu pols-dura, i el domini afirma que la millor zona per esquiar és la de La Coma. L’estació mantindrà obertes 23 de 28 pistes i 11 de 13 remuntadors. A més, la posada en marxa del Telecabina Tristaina està fent incrementar també el nombre d’usuaris de l’estació, ja que molta gent, tant turistes com residents aprofiten la gratuïtat del giny fins al 6 de gener.

Grandvalira encara els dies vinents amb 89 de les 129 pistes que disposa obertes i ofereix 147 quilòmetres esquiables amb cinc sectors oberts i enllaçats. A més, 157 de 171 remuntadors estaran oberts. Segons les fonts consultades de l'estació, un 66% de la superfície esquiable està coberta per neu de cultiu. Els cinc sectors oberts compten amb tots els serveis que ofereixen les Escoles d’Esquí i Snowboard.

Etiquetes

Comentaris

Trending