Les obres del túnel de Tresponts no s'han aturat fins aquest dimecres

El decret de la Generalitat establia el dia 25 per a la finalització de l'activitat

-
-
Les obres del túnel de Tresponts a la C-14 no s'han aturat fins aquest dimecres en aplicació del decret de la Generalitat de Catalunya de mesures urgents en matèria de contractació pública. Des del departament de Territori del govern català, han assegurat que la paralització de les obres s'ha començat a aplicar ara perquè calia donar temps per suspendre aquests treballs en condicions de seguretat.

 

El túnel de Tresponts és l'obra de més envergadura que ha licitat la Generalitat. Aquests dies, els operaris acabaven de treballar en la impermeabilització de la galeria principal, d’1,3 quilòmetres. Quedaran pendents el revestiment, els serveis.

Les previsions eren que tot estigués a punt a finals d'any, segons va dir el mes de febrer passat, el secretari d’Infraestructures de la Generalitat, Isidre Gavín. La millora de la C-14 en aquest punt, que ha comportat una inversió de 35,4 milions d’euros, suposarà passar d’una calçada de set a deu metres d’ample i guanyar en seguretat i comoditat, ja que la via actual és estreta i sinuosa en aquest tram i sovint hi ha hagu despreniments de pedres.

Les obres ja es van aturar el setembre de l'any passat després que l'empresa Ossa (Obras Subterráneas S.A.), que s'encarregava de la perforació del túnel, deixés d'excavar les galeries d'evacuació per les queixes per impagaments de la Unió Temporal d'Empreses (UTE) formada per Acciona i Copcisa, adjudicatària de la reforma de la carretera, que els va subcontractar les tasques de perforació.

Etiquetes

Comentaris

Trending