Les nòmines de març dels funcionaris ja recullen els ‘descomptes salarials’ a aquells que van fer vaga

El Govern aplica la reducció de forma proporcional a les hores no treballades per l’aturada del 15 i el 16 de març i els sindicats recullen fulls de salari per armar una demanda judicial

-
-
La nòmina de març ja recull el descompte proporcional a les hores de vaga fetes pels funcionaris que van secundar la convocatòria d’aturada general promoguda pels sindicats de l’administració. La plataforma està duent a terme una recollida de nòmines on quedi reflectida la reducció salarial per portar el cas davant la Justícia. Les organitzacions sindicals entenen que en no haver-hi una regulació del dret a vaga que, en tot cas, la Constitució sí que empara, no hi ha una base legal que justifiqui el descompte.

L’acció jurídica obligarà els tribunals a pronunciar-se i a justificar en Dret la decisió adoptada pel Govern i executada pel ministeri de Funció Pública, que es qui controla els aspectes relacionats amb l’assistència del personal i tot el que d’això se’n pugui derivar. En el darrer full de salari ja s’hi han repercutit les hores o jornades no treballades el 15 i/o el 16 d’aquest mes. Com que l’enfrontament entre els col·lectius sindicals i els responsables de l’administració és total, d’aquí que s’estigui tensant la corda amb tot d’accions.

Les organitzacions sindicals volen obligar els tribunals a pronunciar-se sobre un fet -la rebaixa del sou pel seguiment de la parada- que entenen que legalment no té cap mena d’empara

Justament, el mateix dia que es començaven a recollir els primers fulls de nòmina -l’administració sol ingressar les remuneracions al funcionariat a l’entorn del dia 25 de cada mes-, la plataforma sindical demanava la destitució fulminant de la ministra de la Funció Publica. La petició perquè es faci fora d’immediat Eva Descarrega del gabinet ministerial es va entrar al departament de Tràmits i va rebre el silenci dels responsables polítics per resposta. “Ens ignoren”, van afirmar entre molestes i iròniques fonts sindicals.

El Govern ja ha assegurat que no preveu reunir-se més amb la plataforma sindical -d’aquí la demanda de destitució de Descarrega- i que totes les millores que l’executiu creia que eren assumibles i es podien fer al projecte de llei de reforma de la Funció Pública inicialment aprovat seran negociades amb el grup parlamentari demòcrata perquè siguin els consellers generals els qui facin els canvis pertinents per la via de l’esmena en el tràmit parlamentari que no hauria de trigar massa en iniciar-se.

Mentrestant, els sindicats, que no han descartat del tot dur a terme alguna acció just els dies previs a la Setmana Santa o fins i tot enmig d’aquesta -encara que les possibilitats són molt ínfimes-, sí que estan treballant en l’elaboració dels esborranys dels textos de les iniciatives legislatives populars (ILP) que volen promoure. Malgrat que tenien intenció de recollir firmes durant aquesta setmana, el procés s’ha alentit una mica més del compte. I les fonts consultades han reconegut que “no es poden demanar signatures sense que es convidi a firmar no sàpiga què és el que es firma”.

Sí que es promou una recollida de firmes per sol·licitar l’avenç de la dissolució parlamentària i la convocatòria d’unes noves eleccions generals. Més enllà d’això, les dues ILP que els sindicats de l’administració pretenen promoure tenen a veure amb la reforma del sistema electoral, per evitar que siguin tan freqüents les majories absolutes parlamentàries i, també, impulsar un text que reguli i imposi la responsabilitat política davant aquells actes adoptats en perjudici manifest de la ciutadania.

La ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, durant una compareixença pública.

Relacionat

Els sindicats de l’administració demanen la destitució de la ministra de la Funció Pública
-

Relacionat

El SEP lamenta “la campanya de màrqueting” del ministre d’Educació i denuncia l’absència de voluntat negociadora
-

Relacionat

Govern ‘divideix’ els funcionaris i assegura que només escoltarà als docents
-

Relacionat

Els bombers sí que estan decidits a portar als tribunals la vulneració de drets sindicals pel decret de mínims
-

Relacionat

Una “històrica” vaga del funcionariat posa contra les cordes el Govern
-

Relacionat

Més de mig miler de funcionaris porten la seva reivindicació a la frontera del riu Runer

Comentaris

Trending