Els bombers sí que estan decidits a portar als tribunals la vulneració de drets sindicals pel decret de mínims

L’ABA considera que el fet que la direcció del cos establís que la guàrdia preceptiva i ordinària era el servei mínim que calia oferir a la ciutadania de fet equival a impedir el dret a vaga

-
-
L’Associació de Bombers d’Andorra (ABA) està decidida a portar a la Justícia la vulneració de drets sindicals que al seu entendre va suposar els serveis mínims que va establir la direcció del cos. Així ho ha assegurat el seu màxim representant, Joan Torra, que ha explicat que cal buscar la fórmula jurídica adequada per dur a terme la queixa. 

L’ABA, que recorda que els bombers sí que poden exercir el seu dret a vaga a diferència d’altres coses uniformats, considera que establint com a mínims els serveis que normalment es presta a cada guàrdia s’impedia, de fet, poder visualitzar les aturades que es van convocar per a dijous i divendres de la setmana passada. Per tant, s’impedia el dret a vaga. De fet, els representants sindicals dels bombers van ser els primers i els que més clarament van exposar a la batlle de guàrdia, divendres passat, els seus arguments per instar un procediment urgent i preferent per vulneració de drets fonamentals.

Finalment, però, de forma conjunta s’ha descartat dur a terme aquesta acció atès que el procediment establert en l’article 41.1 de la Constitució està pensant per fer cessar una vulneració en curs. Com que el decret de serveis mínims era sols per a dos dies i ara ja no és vigent, en aquest moment precís ja no hi ha la vulneració efectiva. No obstant, els bombers sí que estan decidits a estudiar la via jurídica que els permeti acudir als tribunals, segons que ha confirmat Torra.

Altres fonts han explicat que “és evident que hi va haver bombers a les mobilitzacions. Però si acudeixen a una concentració en un dia festiu laboral teu, això ja no és fer vaga. I si la direcció estableix uns mínims que equivalen a la guàrdia ordinària, ja no hi ha marge perquè la vaga tingui cap efecte”. Això, en certa manera, és el que es va fer constar inicialment en la diligència oberta divendres passat i que finalment es va deixar en suspens. I que ara, en principi, ja no anirà enlloc a falta que es concretin altres accions.

El cap de Govern, Toni Martí, surt del Consell General escridassat pels funcionaris.

Relacionat

Els sindicats dels funcionaris descarten la demanda contra els serveis mínims del Govern però exigiran pactar-ne els següents
-

Relacionat

Els sindicats de l’administració s’agafen uns dies de ‘treva’ per si l’han de ‘liar’ durant la Setmana Santa
-

Relacionat

Els sindicats de l’administració porten a la Batllia el decret de serveis mínims i les amenaces rebudes
El secretari general de l\'USd\'A i portaveu sindical, Gabriel Ubach, en una reunió amb representants del Govern.

Relacionat

Els sindicats clamen contra el possible estat d’emergència: “Som funcionaris i no terroristes”
-

Relacionat

Govern es reserva aplicar un ‘estat d’emergència’ a les fronteres davant l’eventual col·lapse que pugui generar la vaga general

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.