Els sindicats de l’administració s’agafen uns dies de ‘treva’ per si l’han de ‘liar’ durant la Setmana Santa

Les organitzacions acorden donar de marge fins divendres al Govern per si s’avé a negociar els quatre punts que els treballadors consideren clau i si no prepararan noves accions pels següents dies

-
-

Els sindicats de l’administració s’agafen aquesta setmana de treva. Però amb una triple intenció: preparar els arguments jurídics per formular la demanda per vulneració de drets sindicals; donar uns dies més de coll al Govern perquè reflexioni si cal reobrir una negociació en relació amb la reforma de la Funció Pública; i començar a dissenyar accions i mobilitzacions que podrien incloure els dies clau de la Setmana Santa. Podrien, no és pas segur.

Dirigents sindicals s’han reunit aquest dilluns al vespre per analitzar la situació després de les jornades d’aturades de dijous i divendres. I n’han fet un balanç prou satisfactori. Alhora, estan començant a treballar amb accions futures tenint en compte dues variables sobre la mateixa qüestió: la setmana que ve i un parell de dies de l’altra són vacances lectives. Caldrà veure el seguiment que qualsevol eventual convocatòria tindria entre els docents. Ara, també hi ha una altra cosa certa: essent vacances qualsevol acció que es faci no repercutirà en el salari.

Les fonts sindicals consultades guarden gelosament el contingut exacte d’allò que estan tractant. Encara que tenen intenció d’anar donant detalls dels propers moviments. De moment, segons les fonts, el que està clar és que durant aquesta setmana laboral no hi haurà cap mobilització al carrer. “Esperem si hi ha moviments del Govern i si no n’hi ha, la setmana vinent tornarem a endegar accions”, han assegurat les fonts consultades. Han recordat que els representants sindicals sempre han posat sobre la taula quatre qüestions la negociació de les quals suposaria la desconvocatòria automàtica de la mobilització.

Els sindicalistes continuen recollint elements per complimentar la demanda urgent i preferent per vulneració de drets que estan disposats a acabar de formalitzar amb el decret de serveis mínims com a eix

Per això donen de marge fins divendres al Govern perquè, si ho creu oportú, “despengi el telèfon i ens digui que està disposat a parlar”. Si no és així, aquest dilluns els sindicalistes ja haurien començat a fer un escandall de possibles accions a dur a terme, unes accions que no descarten incloure alguns dels dies marcats en vermell al calendari. Per ser Setmana Santa i per ser, també, de massiva presència turística. Accions que no vol dir que hagin d’alterar res. Però sí fer evident el malestar del funcionariat. Per deixar constància que al Principat hi ha aquella mobilització social que fins no fa massa semblava un tabú.

I el que no s’atura és el treball de recol·lecció de dades i inputs i informació jurídica per tal d’anar donant forma a la demanda urgent i preferent per vulneració de drets sindicals que els col·lectius sindicals van acordar tirar endavant divendres mateix al matí, just abans d’iniciar-se la segona marxa pels cèntrics carrers de la capital i Escaldes. De fet, set representants sindicals ja van signar unes diligències judicials per deixar constància davant la batlle de guàrdia que s’havien personat a formular la denúncia verbal i que la continuarien de forma escrita. La reclamació té el secret de serveis mínims publicat pel Govern com a epicentre.

-

Relacionat

Els sindicats de l’administració porten a la Batllia el decret de serveis mínims i les amenaces rebudes
-

Relacionat

Una “històrica” vaga del funcionariat posa contra les cordes el Govern
-

Relacionat

Més de mig miler de funcionaris porten la seva reivindicació a la frontera del riu Runer
-

Relacionat

L’exsecretari general del SEP que ‘boicoteja’ el SEP: l’escola de la Massana fa ‘menys vaga’
El secretari general de l\'USd\'A i portaveu sindical, Gabriel Ubach, en una reunió amb representants del Govern.

Relacionat

Els sindicats clamen contra el possible estat d’emergència: “Som funcionaris i no terroristes”
-

Relacionat

Govern es reserva aplicar un ‘estat d’emergència’ a les fronteres davant l’eventual col·lapse que pugui generar la vaga general

Comentaris

Trending