L’exsecretari general del SEP que ‘boicoteja’ el SEP: l’escola de la Massana fa ‘menys vaga’

El centre dirigit per Gregori Gutiérrez garanteix l’activitat lectiva divendres i avui es mantindrà una sortida a la neu i una fira d’articles de segona mà davant l’estupefacció d’una part del claustre

-
-
Al comitè executiu del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) encara ‘flipen’, que es diu ara. També ‘flipen’ alguns dels mestres d’anys i panys, fixes, de l’Escola Andorrana de maternal i primera ensenyança. El centre dirigit per l’exsecretari general del SEP Gregori Gutiérrez serà dels pocs que, a priori, faran ‘menys vaga’. O dit d’una altra manera: s’anirà molt més enllà del que dicten els serveis mínims. Tan enllà que aquest divendres hi haurà activitat (gairebé) normal. I avui, dijous, es cobriran activitats que en altres escoles és impensable que es mantinguin.  

Gutiérrez ha fet mans i mànigues, segons diverses fonts, per atraure força personal a la seva causa. La causa que el va portar a ser un secretari general del SEP molt ben vist pel ministeri i a aconseguir una direcció a la seva sortida del càrrec sindical. Justament, la direcció de l’escola on el ministre Eric Jover porta un dels seus fills. També és cert que hi ha molts eventuals que no secunden l’aturada, suposada, per por a represàlies. Eventuals, també, les represàlies. 

Sia com vulgui, les fonts consultades han explicat que malgrat que a la majoria d'escoles del Principat es cobriran els serveis mínims amb el personal que no vol fer vaga i amb algun personal eventual que que no les té totes, al centre de primera ensenyança de la Massana l’adhesió a la vaga baixarà, en principi molt notablement, del 80% del seguiment de la vaga que es preveu que hi hagi de mitjana al cos especial d’educació. Així que hi ha la sensació que l’exsecretari general del SEP és el primer en voler boicotejar la vaga.

L’impuls de la direcció del centre on el ministre d’Educació hi té escolaritzat un fill i el fet que hi hagi fins a disset eventuals permet oferir molt més que els serveis mínims

Segons les fonts consultades, alguns mestres fixes de l’escola massanenca s'han sentit molestos pel manteniment de les activitats previstes al centre, tal i com la direcció va comunicar formalment als pares i mares dels alumnes. Aquest fet “denota poc suport a la vaga i la reivindicació que comporta per part de la direcció, amb el consegüent condicionament dels mestres i col·laboradors eventuals”. Disset eventuals i cinc fixes garantiran, no tan sols els serveis mínims, si no que la mateixa direcció -quan el decret de Govern ja avisava que no hi hauria activitats lectives i es donava per fet que tampoc les programades més enllà de la tasca ordinària- ha mantingut la sortida d'esquí de maternal i una fira de segona ma oberta als pares.

La carta

L'exsecretari general del SEP Gregori Gutiérrez, que dirigeix aquesta escola, va enviar dilluns la carta als pares de l'escola on informava que l'escola podria assumir aquestes dues activitats, “davant l'estupefacció del claustre de mestres i de la resta de companys d'altres centres escolars”.  I no només això: en la mateixa carta on s’explica que aquest dijous tot i no haver tasca lectiva sí que es podran assumir aquelles dues altres activitats, també s’informa que demà, divendres, “el seguiment de la vaga per part del personal del centre, essent menor, podem assegurar la major part de les classes lectives”.  

Semblaria, segons les fonts consultades, que els disset eventuals que treballen al centre no acaben de veure clares les declaracions del ministre Jover -o no li volen fer un lleig al pare Jover- en les quals assegurava que el ministeri no prendria cap represàlia pel seguiment de la vaga per part del personal eventual. Resulta, a més, que aquests seran avaluats amb criteris pedagògics per part de la direcció del centre i la seva nota serà la vàlida per competir per les places del curs 2018-19. No obstant, segons les fonts, la propera implementació del PERMSEA a segon cicle i el possible tancament d'alguna aula, fan preveure menys efectius pel curs vinent i pot haver estat un element dissuadiu en vista als treballadors interins.

Per cert, que a una altra escola on només faran una jornada més o menys de vaga i la segona serà totalment lectiva, almenys en principi, és a Canillo. Aquest dijous hi haurà quelcom similar a serveis mínims i, divendres, segons les previsions, hi haurà classes amb normalitat. Tot té una explicació. En aquest cas, segons les fonts, hi té una forta ascendència l’actual consellera demòcrata Meritxell Palmitjavila, directiva en excedència de l’escola i, en altres èpoques, directora del departament d’Inspecció.

Comentaris

Trending