Els sindicats de l’administració demanen la destitució de la ministra de la Funció Pública

La plataforma de representants dels treballadors públics consideren que Descarrega, negant-se a parlar amb ells, menysté “els drets socials, laborals i sindicals” del funcionariat

La ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, durant una compareixença pública.
La ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, durant una compareixença pública.
La plataforma de sindicats de l’administració demana la destitució de la ministra de Funció Pública, Eva Descarega, “per no entendre què és una societat democràtica” i per “menystenir els drets socials, laborals i sindicals” dels funcionaris. La petició, formalitzada a través d'una carta entrada aquest matí al departament de Tràmits de l'edifici administratiu de Prat de la Creu, es fa després que la ministra, en una compareixença davant els mitjans de comunicació, descartés reunir-se amb les organitzacions sindicals per intentar assolir nous acords en relació amb la reforma de la Funció Pública.

Els sindicats de l’administració asseguren, segons fonts consultades, estar “avergonyits” de la “poca cultura democràtica demostrada en front de l’exercici d’un dret constitucional com és el dret de vaga”. I entenen “una obligació de  tot  demòcrata  el buscar el consens i el diàleg amb les parts implicades després que els sindicats haguem exercit el nostre legítim dret de vaga, recollit en la nostra Constitució”.

Descarrega, per als sindicalistes, “ha demostrat no estar a l’alçada de les circumstàncies, negant  tota possibilitat de diàleg al declarar no voler tornar a seure amb als sindicats” i ha “suspès en diplomàcia i ha faltat a les seves obligacions com a ministra de Funció Pública del Govern d´Andorra”. Les fonts sindicals consultades asseguren que la  plataforma de representants dels treballadors públics manté que “aquesta situació en qualsevol altre país de la Unió Europea seria inversemblant, amb aquestes actituds no podem pretendre anar cap a Europa”.

Comentaris

Trending