Les mobilitzacions per la sentència del procés català també fan la guitza als transportistes

L’ATMCA reconeix casos de camions que han quedat atrapats pels talls o les marxes lentes a les carreteres

Comentaris

Marxa lenta a l'A-2, una de les vies afectades.
Marxa lenta a l'A-2, una de les vies afectades.

Des de l’Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants d’Andorra (ATMCA) també estan notant les mobilitzacions a Catalunya. Així ho ha explicat l’entitat a través d’un comunicat que ha fet públic aquest dimecres. Així, hi ha camions que s’han quedat atrapats pels talls de carreters o bé per les marxes lentes que s’estan convocant.

Així, en el comunicat l’entitat apunta que “les mobilitzacions i tall de carreteres en protesta a la sentència del procés català, publicada el passat dilluns dia 14 d’octubre, ha generat també afectacions en més o menys mesura a les empreses vinculades al sector del transport, particularment, a les de transport de mercaderies i carburants d’Andorra”. Tambe.

Principalment, s’explica, les situacions que s’han produït més aquests dies és la de “camions aturats o bloquejats” a conseqüència dels talls a la xarxa viària o de les marxes lentes, com ara les Marxes per la Llibertat impulsades des de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) en protesta per la sentència condemnatòria –amb penes de presó d’entre 9 i 13 anys de reclusió per als líders del procés independentista-. Des l’Associació s’ha comentat que “se segueix amb atenció com es van desenvolupant els esdeveniments” així com “les previsions de tall de les vies principals de comunicació amb Andorra” per informar les empreses i que aquestes “puguin en la mesura que sigui possible” organitzar-se i seguir treballant dins la normalitat.

Així, per ara, les mesures adoptades han estat des de replanificar els viatges i buscar altres vies alternatives de recorregut, com avançar en calendari serveis de transports ja programats per minimitzar l’afectació que pugui provocar la convocatòria de vaga general a Catalunya, prevista de moment, per aquest divendres dia 18 d’octubre.

Comentaris

Trending