Cada farmàcia rebrà 1.000 màscares del Govern per comercialitzar-les

Se'n vendran dues per persona a 0,90 euros cada una cal portar la targeta de la CASS

-
-
Les mascaretes de protecció es vendran a les farmàcies a 0,90 euros unitat i s'haurà de portar la targeta de la CASS. Les vendes quedaran consignades en un registre de Govern i se'n podran vendre un màxim de dues per persona en una primera fase. L’abastiment i distribució de mascaretes al país està garantit i les autoritats sanitàries ja han començat a proveir d’estoc a les farmàcies.

El ministre portaveu, Eric Jover ha explicat que a partir d'aquest dimarts s'abastirà amb 1.000 mascaretes cada farmàcia del país. Aquestes estaran a disposició de tota la població a un cost regulat i baix. Ha demanat responsabilitat i calma a tota la ciutadania a l'hora d'adquirir els protectors facials. "El confinament segueix vigent i, per tant, no hi ha urgència per l'abastiment". Ha remarcat que "el subministrament està garantit". En relació a les mascaretes casolanes,  ha destacat que la producció no s'atura, ja se n'han fet 6.500, i que s'entreguen a mesura que estan enllestides. Es prioritza l'entrega a les empreses considerades essencials, però també a particulars.

Cal recordar que la societat se n’ha d’abastir de manera progressiva i només s’han de posar per sortir al carrer, i es poden reutilitzar.  El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha apuntat que aquestes proteccions facials “protegeixen més a la resta de persones que a qui la porta” i que dur-les “és una mesura solidària” ha detallat que les persones que les necessitin per prescripció mèdica, com ara els col·lectius més vulnerables, poden recollir les mascaretes a les farmàcies de manera gratuïta.

D'altra banda, el Govern ha informat que han arribat dos nous aprovisionaments de material mèdic. Així ha explicat que han arribat 10.000 mascaretes FFP2, 150.000 mascaretes mèdiques/quirúrgiques i 5.000 vestits d'aïllament provinents de la Xina i que s'han anat a recollir a Luxemburg amb un transport gratuït a càrrec de la companyia NordAndorra. L'altre abastiment mèdic ha arribat procedent de Foix, gràcies a la donació del Copríncep francès, Emmanuel Macron. S'han subministrat 3.800 mascaretes FFP2 i 16.350 mascaretes quirúrgiques des de l'hospital de Foix.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending