Les imatges que al cònsol d'Encamp li dol haver de veure: cubells al complex

Comentaris

Les imatges que al cònsol d\'Encamp li dol haver de veure: cubells al complex
Les imatges que al cònsol d\'Encamp li dol haver de veure: cubells al complex

El cònsol d’Encamp, Jordi Torres Arauz, se sent amb l’aigua al coll. Tantes filtracions com ha patit l’àrea de jovent al complex sòcioesportiu encampadà se li han posat malament. Fins al punt que els consellers de la minoria no només no van poder accedir a cap tipus d’informació sobre la situació que afectava diverses dependències de l’equipament. A més a més, diversos responsables tècnics i polítics de la corporació encampadana desmentien que hi hagués cap problema. Res. Tot era menudalla. 

El cert, però, és que les filtracions d’aigua que hi ha hagut al complex han fet alterar la normalitat. I ara caldrà determinar responsabilitats i comprovar i constatar d’on ve tot plegat. Les imatges que Torres Arauz no hauria volgut veure mai són prou evidents. I els usuaris han estat els primers en ser-ne testimoni. Per molt que el cònsol s’estimi més mirar cap a Conca. O cap a Albacete. Certament, no tota la sala polivalent, el poliesportiu, s’ha hagut de tancar. Clar que aquelles activitats que demanden de tot l’espai per poder-se realitzar s’han hagut o s’haurien hagut de suspendre. 

Una part notable del parquet de la sala ha patit les conseqüències de les filtracions de l’aigua. En aquest cas, segons les diverses fonts consultades, l’accés de l’aigua allí on no hi hauria d’haver anat podria ser el resultat de sumar el desgel de la neu caiguda els darrers dies més els treballs que s’estan fent en la coberta, en el llosat. En aquest sentit, els treballadors de l’empresa que estan treballant a la teulada haurien participat en la neteja del parquet. Fins allà on van poder. També l’assegurança de la companyia, si fos el cas, hauria de cobrir el cost dels desperfectes si s’acaba establint que ha estat per culpa dels treballs que s’estan fent que l’aigua ha entrat al poliesportiu.

Les dependències lligades a l’àrea de jovent afectades ja no s’escauen sota la influència de la coberta que ara s’està arreglant. En aquest cas, segons que han explicat les fonts, els locals afectats queden justament sota del terrat del complex, un terrat en què també es va actuar no fa pas massa, justament, per, entre altres coses, millorar-ne l’aïllament. Pel que sia -i això seran els tècnics els que ho hauran de determinar- l’aigua del desgel també ha fet acte de presència. I de quina manera. Hi ha hagut espais on, producte del pes de l’aigua que s’anava acumulant, han arribat a saltar algunes de les plaques del sostre. 

Hi ha hagut accessos i sales que s’han hagut de tancar al públic, totalment o parcialment. S’han posat galledes i plàstics per mirar de contenir l’impacte de l’aigua que queia. Primer era parar la tormenta. Després caldrà resoldre l’origen de les filtracions (¿i si fos que s’ha rebentat una canonada?, es demanava el cònsol en alguns fòrums per mirar de treure ferro i desacreditar les informacions que havien transcendit contra la seva pròpia voluntat). Finalment s’hauran de fixar les eventuals responsabilitats.

Sia com vulgui, els consellers de la minoria Jordi Troguet i Pere Marsenyach han fet acte de presència al complex per constatar l’impacte de les filtracions i comprovar de primera mà que el que els estava dient el comú no era cert. L’afectació era molt més important i més generalitzada del que la corporació intentava mantenir. L’intercanvi de ‘retrets carinyosos’ via xarxes socials ha acabat d’animar la vetllada.

Altres afectacions no encampadanes

Però els problemes soferts en les instal·lacions del complex encampadà no són úniques. Hi ha molts altres espais públics que després de la nevada del cap de setmana passat i els primers dies d’aquesta setmana estan ara patint les conseqüències del mal aïllament que experimenten els equipaments, amb conseqüències per als usuaris. Per exemple, segons diverses fonts, una part de l’aparcament del centre esportiu dels Serradells, a Andorra la Vella, hauria quedat inutilitzat perquè les filtracions hi estan fent acte de presència. 

El mateix que passaria en algunes zones del pàrquing de Caldea. També a Escaldes hi hauria dependències de l’equipament del Prat del Roure que s’haurien vist afectades per situacions similars. I que hi hagi filtracions no és cap delicte. Que se sàpiga tampoc no és res dolent. Si no ets cònsol d’Encamp i la parròquia ‘et cau a trossos’, és clar.

Comentaris

Trending