Les imatges de Mobilitat seran decisives per aclarir l’accident mortal de la carretera de l’Obac

Un dels motoristes ferits està estable a l’UCI però les lesions internes que pateix continuen fent perillar la seva vida; malauradament, l’altre implicat va morir quatre hores després del xoc

-
-
Les imatges gravades per les càmeres de Mobilitat que hi ha en les immediacions d’on va tenir lloc la col·lisió entre dues motocicletes seran cabdals, més enllà d’algun testimoni directe de l’accident, per poder determinar les circumstàncies exactes que van causar el sinistre mortal. Un dels dos motoristes va perdre la vida unes quatre hores i mitja després del xoc. El segon implicat està molt greu però estable i els metges esperen observar l’evolució de l’home per determinar si persisteix el risc per a la vida de l’home.

Els primers indicis de la investigació parteixen de la base que una de les dues motocicletes implicades en l’accident a la carretera de l’Obac, just davant del concessionari Europ-Auto, estaria avançant quan va trobar de cara l’altra moto i hi va topar frontalment. Però cal determinar amb exactitud les circumstàncies del virulent xoc i, fins i tot, el comportament que haurien tingut els dos pilots immediatament abans de la col·lisió. Per tot plegat i, també, per poder constatar la velocitat o si va tenir cap incidència la presència d’algun vehicle en les proximitats de l’esmentat concessionari, poden resultar fonamentals les imatges de Mobilitat.

A la zona hi ha un parell de càmeres que capten, de millor o pitjor manera. Falta que just en el moment de la topada les càmeres estiguessin enfocant en el punt necessari, ja que aquests dispositius de gravació estan permanentment rotant. No ha transcendit què hauria donat de sí la visualització de les imatges, però sí que consta que els responsables d’atestats del cos de policia hauria sol·licitat al departament de Mobilitat l’accés a les gravacions, una pràctica, d’altra banda, del tot normal en situacions similars i quan hi ha càmeres a proximitat. Sembla clar que les dues motocicletes anaven a una velocitat superior a la permesa en aquell tram i no hi ha dubte de com de terrible va ser la col·lisió, que va obligar a tallar el trànsit durant dues hores.

Els implicats

El conductor d’una BMW GS 800 de color blanc és el que roman ingressat a la unitat de cures intensives de l’hospital. Electricista de 34 anys resident a Escaldes i nascut a Portugal, l’home hauria superat per dues ocasions una greu malaltia. I ara es troba en estat encara molt greu encara que estable. No obstant això la seva vida corre perill i els metges que l’atenen estan preparats per intervenir-lo en qualsevol moment. Dins d’allò dolent, l’únic positiu és que no pateix lesions neurològiques. Per aquest motiu, qualsevol tractament que se li hagi de fer, ara per ara, es pot fer al Principat. Tindria diverses fractures a les cames i als braços, però el que més fa patir són l’estat dels seus pulmons i del fetge arran de les fortíssimes contusions toràciques i abdominals que s’hauria fet.

La segona motocicleta implicada en el luctuós succés era una Kawasaki ZX 636 Ninja que en aquest cas conduïa un home resident a Encamp, també de nacionalitat portuguesa, de 32 anys i pare de fos fills. Ja des del primer moment va saber-se que era el que més greu estava. Damunt mateix de l’asfalt hauria presentat convulsions. Malgrat que els metges van intentar reduir-li les ferides tant com van poder, les lesions internes eren tan greus i l’hemorràgia tan quantiosa que una estona abans de la mitjanit de dimarts a dimecres es va haver de certificar la seva defunció. L’home, la missa funeral del qual en principi se celebrarà a l’església de Santa Eulàlia d’Encamp tot i que falta concretar el dia i l’hora, estava a pocs dies d’iniciar les vacances.

-

Relacionat

Mor un dels dos ferits en el gravíssim xoc frontal de dos motos a la carretera de l'Obac

Comentaris

Trending