Mor un dels dos ferits en el gravíssim xoc frontal de dos motos a la carretera de l'Obac

El conductor de la Kawasaki ZX 636 Ninja, un home resident a Encamp de 32 anys, no pot superar les greus lesions sofertes en picar de cara contra una BMW GS 800 que estava avançant

-
-

Un dels dos motoristes accidentats a la carretera de l'Obac en un xoc frontal entre dues motocicletes no ha pogut superar les greus ferides sofertes i una estona abans de la mitjanit se n'ha hagut de certificar la seva mort. Es tracta d'un resident portuguès a Encamp de 32 anys. L'altre motorista, també resident lusità de 34 anys, continua molt greu i la seva vida continua corrent perill. L’accident ha passat just davant del concessionari Europ-Auto just entre el trencall que va cap a Engolasters i la rotonda que hi ha a pocs metres de la central de FEDA.

El sinistre ha passat vint minuts després de les 7 de la tarda i ha obligat a interrompre el trànsit en els dos sentits de la marxa durant dues hores. Els especialistes en accidents de trànsit de la policia hauran d’analitzar les causes de l’accident. Diverses fonts, però, han assegurat que una de les motocicletes estaria avançant. De fet, ja hauria estat circulant durant bona part de la carretera de l’Obac fent diversos avançaments.

Just a l’altura de l’esmentat concessionari de la Seat (carretera CG-2 punt quilomètric 0,850), i en plena maniobra d’avançament, una de les motocicletes hauria col·lidit contra l’altra frontalment. Segons testimonis presencials, els dos vehicles de dues rodes circulaven a una velocitat notable. Els danys soferts per les dues motos són més que notables. Però lamentablement més greus encara són les lesions patides pels seus conductors, com a mínim per la vida d’un dels quals es temia malgrat que el centre hospitalari no ha informat oficialment sobre l’estat dels pacients.

El sinistre ha passat poc després de les 7 de la tarda davant el concessionari Europ-Auto (Seat) i ha obligat a tallar el trànsit durant poc més de dues hores

Els implicats serien el resident a Encamp de 32 anys que ha acabat morint i que conduïa una Kawasaki ZX 636 Ninja de color gris mat. Almenys aparentment, aquest home ja des del primer moment era el que presentava les lesions més greus, amb possible afectació toràcica i interna. De fet, aquest motorista hauria entrat en convulsió en el mateix lloc dels fets, on s’han desplaçat diverses dotacions del SUM, dels bombers i de la policia. Damunt mateix de la calçada s’han iniciat les primeres atencions mèdiques per tal de poder estabilitzar mínimament els ferits i traslladar-los cap a l’hospital.

La segona motocicleta implicada, i que segons algunes fonts seria la que hauria estat avançant en diferents trams de la carretera de l’Obac, seria una BMW GS 800 de color blanc que conduiria un resident a Escaldes de 34 anys. Com a poc, aquest conductor hauria patit una fractura de fèmur a banda d’altres possibles lesions. De fet, el seu estat és crític, amb ventilació mecànica incorporada i perill clar per a la vida. L'Altaveu va poder confirmar la defunció d'un dels accidentats, que ha acabat perdent la vida mentre estava sent atès a l'UCI de l'hospital poc abans de la mitjanit de dimarts a dimecres. Tots dos homes estarien aparellats i afillats. En el cas de la víctima mortal tindria dos fills. En principi es farà una missa funeral a l'església de Santa Eulàlia d'Encamp, però encara queden molts aspectes per concretar.

Per mirar de minimitzar l’impacte viari -durant una estona els carrils de la carretera de l’Obac en direcció a Encamp han experimentat una notable retenció- la circulació s’ha desviat pel túnel del Pont Pla i el túnel de les Dos Valires. Si l’accident ha estat a les 7 i 20 minuts de la tarda, no ha estat fins a 2/4 de 10 quan s’ha donat per finalitzada la intervenció sobre la calçada i s’ha pogut obrir la via al trànsit.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending