Les elèctriques no donaran informació a Estadística sense el vistiplau de Protecció de Dades

Els comptadors, els contractes i els consums han de servir per a l'elaboració d'un registre de població i d'edificis i unitats domiciliàries

-
-
Les companyies que subministren electricitat a Ordino, la Massana, Sant Julià de Lòria i la població del Pas de la Casa no facilitaran informació al departament d'Estadística del Govern si no ho valida l'Agència de Protecció de Dades. Aquest dijous, s'ha signat el conveni entre FEDA i Estadística que permetrà obtenir dades sobre els habitatges ocupats o lliures, sobre les zones amb més densitat i sobre el consum d'electricitat.

Nord Andorrà, Sercensa i la Mútua Elèctrica ja han mantingut una reunió amb Estadística per la cessió de les dades i la voluntat és acabar cedint-les però volen l'aval de Protecció de Dades.

Durant la firma del conveni entre FEDA i Estadística, el director general de la parapública, Albert Moles ha explicat que en cap cas es posa en perill la confidencialitat dels clients ja que les dades es publicaran de forma agregada i en cap cas es podran fer servir per recolzar mesures o decisions relatives a persones físiques concretes. En el conveni queda contemplada la confidencialitat de la informació.

A l'espera de la decisió de les altres tres companyies, el mapa estadístic quedarà format per Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, Encamp i Canillo. Tot i que les dues primeres parròquies són les més poblades, faltarà informació de tot el país  de les dades de consum elèctric que són molt importants, ja que donen a conèixer els principals hàbits de les persones. També han de servir per saber els pisos que no estan ocupats.

 

El director del departament d'Estadística, Joan Soler, i el director general de FEDA, Albert Moles durant l'acte de signatura d'aquest dijous.

Relacionat

Estadística i FEDA signen un conveni que permetrà conèixer el número d'habitatges buits

Comentaris

Trending