Les eleccions comunals seran el 15 de desembre i les llistes s’hauran de presentar el 28 d’octubre

El decret de convocatòria de les eleccions es publicarà el 21 d’octubre i la campanya electoral anirà de l’1 al 13 de desembre

Comentaris

La participació a les comunals cau 4 punts respecte dels comicis del 2011
La participació a les comunals cau 4 punts respecte dels comicis del 2011
Les eleccions comunals se celebraran el 15 de desembre. Així ho ha comunicat el cap de Govern, Xavier Espot, al consell de ministres durant la reunió d’aquest matí. El decret de convocatòria electoral es publicarà el 21 d’octubre i això vol dir que les llistes s’hauran de presentar a tot estirar el 28 d’octubre a les 12 del migdia.

Un altre dels elements importants que fixarà l’esmentat decret serà el període de campanya electoral: anirà de l’1 al 13 de desembre. Els comicis comunals se celebraran en aquesta ocasió relativament tard en escaure’s el pont de la Puríssima en un diumenge i donar menys marge de maniobra que en altres ocasions.

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, ha explicat que el màxim mandatari comunal ha pactat la data electoral amb el conjunt de cònsols del país. S'havia posat sobre la taula la possibilitat de celebrar els comicis l'1 de desembre. I estava totalment descartat el diumenge dia 8. "Van considerar que per la distribució pròpia de festius" la millor data era el 15 de desembre per tal que es pogués desenvolupar una correcta campanya electoral.

Sis dels actuals màxims mandataris comunals no podran concórrer als comicis. Almenys no en els dos primers llocs de les llistes. És el cas dels cònsols d'Escaldes (Trini Marín i Marc Calvet) i de Canillo (Josep Mandicó i David Palmitjavila) més enllà dels cònsols majors de la Massana (David Baró) i d'Encamp (Jordi Torres Arauz). De la resta de parròquies, sembla hores d'ara molt clar que tant Conxita Marsol a Andorra la Vella com Josep Àngel Mortés a Ordino optaran a la reelecció encara que, probablement, canviant de parella de ball.

El vot judicial s'iniciarà el dilluns 2 de desembre a les 9 del matí. Els horaris per realitzar el vot judicial seran de 9 del matí a les 7 de la tarda. Els dissabtes, inclòs el dissabte 14 de desembre, jornada de reflexió, es podrà votar des de les 9 del matí fins a la 1 del migdia. Per votar per correu, caldrà formalitzar la sol·licitud corresponent abans del 28 d'octubre a les 12 del migdia. Pròximament, tant el Govern i com els comuns iniciaran una campanya informativa amb els passos a seguir per exercir aquesta modalitat de vot. El dia de les eleccions, els col·legis electorals, la majoria encara que no tots situats en cases comunes, obriran als electors de les 9 del matí a les 7 de la tarda.

 

Comentaris (1)

Trending